3. tammikuuta 2017

Mistä tietää mitä haluaa

Tuntuuko sinusta, ettet tiedä mitä haluat?

Todennäköisesti jo näiden muutamien harjoitusten avulla huomaatkin tietäväsi mitä haluat. Et ehkä vain ollut uskaltanut myöntää sitä itsellesi aiemmin tai et vain ollut ehtinyt pysähtyä kuuntelemaan itseäsi ja omia toiveitasi.

Mikäli ongelmasi on pikemminkin valinnan vaikeus vaihtoehtojen runsaudesta, saat siihen vinkkejä ensi viikolla. Nyt kerron ensin vinkit unelmien löytämiseen.


Ota aikaa unelmoinnille


Ihan sama mitä haluat oppia tai saavuttaa, on sille varattava aikaa ja annettava huomiota.

Kun haluat saada selville mitä haluat elämässäsi, on sinun yksinkertaisesti otettava aikaa unelmoinnille.

Luo hyvät olosuhteet ideoiden synnylle


Parhaat ideat syntyvät hyvässä mielen ja kehon tilassa. Nuku riittävästi, syö hyvin ja pidä kehosi nesteytettynä.

Ennen aktiivista unelmointisessiota on hyvä tehdä asioita, jotka saavat mielesi ja kehosi hereille. Esimerkiksi musiikki ja sen tahdissa tanssiminen ja laulaminen toimii loistavana mielen ja kehon virkistäjänä. (Lue myös 7 vinkkiä parempaan vointiin välittömästi)

Hyviä ideointi- ja unelmointihetkiä syntyy myös, kun teet jotain monotonista, joka ei vaadi aktiivista huomiotasi, kuten:

  • kävely
  • uinti
  • lenkkeily
  • pyöräily

Mielentilan vaihto yleensä auttaa myös, joten esimerkiksi suihkussa tai saunassa rentoutuessa voi syntyä hyviä ideoita ja ratkaisuja ongelmiin.

Toisaalta ideat voivat syntyä myös jostain kimmokkeesta. Ehkä luit, näit tai kuulit jotain mielenkiintoista.

Ehkä sinulla on elämässäsi joku, jonka kanssa luoda villejä visioita ja ideoita. Miettiä, miten asiat voisi tehdä paremmin tai mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä voisi tulevaisuudessa olla.

Tai ehkä tykkäät vaipua omiin ajatuksiisi. Ehkä kirjoitat ajatuksiasi muistiin ja sitä kautta prosessoit ja saat uusia ideoita.

Tallenna ideasi - ja toteuta ne


Kun inspiraation hetki iskee ja mieleesi alkaa tulvia ajatuksia, on tärkeää tallentaa ne. Mutta vielä tärkeämpää on, että teet heti jotain ideasi eteen tai ainakin teet päätöksen, milloin ja mitä teet asian toteutumisen eteen.

Unelmalista -harjoitus


Jos ideat ja unelmat eivät vielä vyöry tajuntaasi, on korkea aika laittaa ideamylly pyörimään.

Ota tyhjä paperi, ja ala listaamaan toiveita, unelmia, haluja, ihan mitä tahansa mitä mieleesi tulee.

Asioita, joilla voit täyttää listasi:

  • Mihin haluaisit muutosta?
  • Mitä haluaisit oppia?
  • Kenet haluaisit tavata?
  • Mitä haluaisit kokea?
  • Mihin haluaisit matkustaa?
  • Mitä haluaisit hankkia?
  • Mitä haluaisit saada aikaan?

Listaamasi asiat voivat olla sekä pieniä että suuria. Jos sinun on helpompi lähteä listaamaan pieniä asioita, tee niin.

Mitä useammin tämän harjoituksen teet ja mitä pidemmäksi listasi muodostuu, sitä helpommaksi suurien asioiden unelmointi käy. Sinun on ehkä ensin vain tyhjennettävä mielestäsi pikkuasiat, jotta sinne tulee tilaa suurille asioille.

Eikä kyse ole nyt siitä, että suuret asiat ja unelmat olisivat parempia kuin pienet. Haluan vain, ettet rajoita listaasi pelkästään arkipäiväisiin asioihin. Uskalla rohkeasti kurkistaa myös unelmiisi ja suuriin toiveisiisi.

Muista, että tämä on sinun unelmalistasi. Sen ei tarvitse olla realistinen eikä sinun tarvitse näyttää sitä ikinä kenellekään. Se on vain ja ainoastaan sinun käyttöösi. Kirjoita siihen oikeasti mitä sinä haluat.

HUOM. Mitä sinä haluat. Ei mitä puolisosi, äitisi, isäsi, siskosi, veljesi, lapsesi, ystäväsi, työkaverisi, naapurisi tai kuka ikinä haluaa sinulle, tai kuvittelet haluavan sinulle. Nyt on kyse siitä mitä sinä haluat.

Tässä vaiheessa et myöskään mieti toteutusta. Nyt on vain tarkoitus unelmoida. Kirjoita mieleesi tulevat asiat listalle, vaikka et tietäisi miten ne ikinä voisivat toteutua. Älä sensuroi tai rajoita tässä vaiheessa mitään toiveitasi.

Listaa vähintään sata toivetta.

Unelmaelämä -harjoitus


Toinen tapa lähestyä haluamaansa on visioida unelmaelämänsä. Miettiä millaista elämä olisi parhaimmillaan.

Tehtäväsi on kirjoittaa unelmapäivästäsi tulevaisuudessa.

Ideoita visioosi:

  • Missä ja monelta heräät?
  • Mitä teet ensimmäiseksi herättyäsi?
  • Millainen ja missä asuntosi on?
  • Mitä teet päivän aikana?
  • Kenen seurassa vietät päiväsi?
  • Mitä teet hyvinvointisi eteen?
  • Mitä teet elantosi eteen?
  • Mitä syöt?
  • Miten liikut?
  • Mitä teet päivän päätteeksi?

Voit valita visiollesi haluamasi ajankohdan, esimerkiksi viiden, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä tai vaikka se vuosi kun täytät pyöreitä vuosia.

Voit toki kirjoittaa niin monta visiota kuin haluat eri ajankohdista.

Älä huolestu, jos visioiminen tuntuu alkuun vaikealta. Kun pakottaa itsensä tekemään jotain oman mukavuusalueen ulkopuolella, lopputulos yleensä yllättää erittäin positiivisesti.

Omien unelmien selvittäminen


Unelmien, tavoitteiden ja elämäntehtävien selvittäminen ei valitettavasti tapahdu sormia napsauttamalla. Pelkästään jo niiden löytämisen eteen on tehtävä töitä.

Harvemmille elämäntehtävä tippuu taivaasta nenän eteen. Vaikka joku kokisikin ahaa-elämyksen, usein sitä on edeltänyt etsimismatka, pidempi tai lyhyempi.

Valitettava tosiasia on, että jos et ole etsimismatkalla, et todennäköisesti edes huomaisi vaikka elämäntehtäväsi tippuisi taivaasta nenäsi eteen. Ihmettelisit vain, mitä ihmettä tuo on, tai ehkä et huomaisi sitä lainkaan. Jatkaisit vain matkaasi eteenpäin. Et tajuaisi löytäneesi vastausta, sillä et ole vielä edes aloittanut etsimistä.

Joten, jos et ole vielä aloittanut, nyt on hyvä aika aloittaa etsiminen.

  1. Kirjoita unelmalistasi, jossa on vähintään 100 toivetta.
  2. Kirjoita vähintään yksi visio unelmaelämästäsi.

Haaveile ja unelmoi aina kun on tilaisuus - luo jatkuvasti ideoita miten elämäsi voisi olla parempaa.

Unelmasi todennäköisesti suurenevat samalla kun kehityt unelmoinnissa ja rohkeutesi lisääntyy. Niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Tässä tapauksessa se on hyvä asia.




Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti