24. marraskuuta 2014

Paras ja halvin kasvovesi

Ok, vähän huijasin. Pelkkä kylmä vesi on halvempaa, mutta jos mennään siitä askel pidemmälle, niin uskon, että tämä oikeasti on halvin mahdollinen kasvovesi mitä markkinoilta löydät.

On tässä koira haudattuna. Joudut tekemään sen itse. Kyllä, joudut itse hankkimaan raaka-aineet, mittaamaan niille oikeat suhteet ja sekoittamaan ne pullossa. Mutta lupaan, että tämä on helppoa ja nopeaa. Jos ei olisi, en minäkään sitä tekisi.

Miksi kasvovettä kannattaa käyttää


Kun peset kasvosi lämpimällä vedellä, ihohuokoset avautuvat. Saat suljettua ne pesun jälkeen tekemällä loppuhuuhtelun kylmällä vedellä, tai vaihtoehtoisesti kasvoveden avulla.

Kasvovesi myös viimeistelee puhdistuksen ja valmistelee ihon mahdollisia kosteusvoiteita varten. Itse en kylläkään levitä yöksi naamalle yhtään mitään. Puhdistan kasvot huolellisesti ja viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä, mutta siihen ihonhoitoni jää iltaisin. Annan ihoni levätä, hengittää ja uusiutua rauhassa öisin.

Opin tämän tavan mummiltani, joka kerran kertoi, ettei laita yöksi mitään yövoiteita, vaan antaa iholle mahdollisuuden hoitaa itse oman kosteutuksensa. Uskoin mummiani enkä markkinointikoneistoa, ja lopetin minäkin yövoiteiden käytön. Enkä ole katunut. Ihoni ei kiristä lainkaan pesun jälkeen, vaikken levitä mitään voiteita yöksi, en vartalolle enkä kasvoille. Ainoastaan huulivoiteeseen ja käsirasvaan olen vielä koukussa, mutta niistä ehkä lisää joskus myöhemmin.

Mikä tässä kasvovedessä on niin hyvää


Omasta mielestäni parasta tässä kasvovedessä on sen hinta. Näin se vain on. Kun tuote on edullinen, sitä tulee myös käytettyä. Luontaiskosmetiikan kasvovedet maksavat helposti sen 10-20 euroa, ja jos budjetti on vähääkään tiukilla, niin tällaisen käyttäminen alkaa helposti tuntua turhalta ylellisyydeltä. Toisaalta normituotteisiin ei ole enää paluuta, joten jokin ratkaisu piti keksiä, ja löysin tämän kasvovesireseptin.

Tässä kasvovedessä salaisuus on veden ja omenaviinietikan suhteessa. Kasvoveden pH-arvo on juuri oikea iholle ja palauttaa sen luontaisen pH:n pesun jälkeen.

Lisäksi tietenkin suurena etuna on lisäaineettomuus. Kun raaka-aineita ovat vesi ja hyvä omenaviinietikka, ei tarvitse tihrustella INCI-koodeja ja miettiä, onko tuote nyt turvallinen käyttää vai ei. Vahinkoa ei tapahdu, vaikka joku päättäisi jonain päivänä nauttia kasvovetesi suun kautta sisäisesti.

Tai jos pullo tippuu lattialle ja kasvovedet leviävät pitkin kylpyhuoneen lattiaa, menetys rahallisesti on oikeastaan niin pieni, ettei sitä pysty edes mittaamaan. Puoli litraa hyvää omenaviinietikkaa maksaa alle 4 euroa. Sadan millilitran valmistamiseen tarvitset viisi millilitraa omenaviinietikkaa, joten yhden annoksen hinnaksi tulee alle 4 senttiä, jos nyt jätetään laskuista mitä maksaa yksi desilitra vettä.

40 sentin litrahinta vs. 100 euroa litra luontaiskosmetiikasta. Uskotko nyt jo, että on halpaa?

Mitä tarvitset kasvoveden valmistamiseen


 • pieni korkillinen pullo, mielellään lasinen, esim. vanha tyhjä kasvovesipullo toimii loistavasti (tai kuten minun tapauksessani vanha lasinen viinapullo hieman tuunattuna kauniimmaksi)
 • vettä, mielellään suodatettua, jos sinulla sattuu vedensuodatin kotoa löytymään
 • omenaviinietikkaa
 • mittoja: 1tl ja 1dl

Siinä se on. Mitään muuta et tarvitse!


Kasvoveden resepti


 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • 1 dl vettä

Mittaa omenaviinietikka ja vesi pulloon. Korkki kiinni. Ravista. Kasvovesi on valmis käytettäväksi.

Helppoa. Eikö ollutkin?

Niin kustannustehokasta, että kannattaa satsata laatuun omenaviinietikan suhteen. Itse käytän Raw Healthin luomua, raakaa, vegaanista, suodattamatonta ja pastoroimatonta omenaviinietikkaa.


Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella, eikä minkäänlaisella sponsoroinnilla tai affilioinnilla.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olepa hyvä Kaarina :)

   Tämä on ehdottomasti yksi suosikkivinkeistäni kautta aikojen. Teen edelleen omat kasvoveteni eikä ole mitään tarvetta vaihtaa 'merkkiä' tai 'valmistajaa'. Uskon edelleen, että tämä on paras ja halvin mahdollinen kasvovesi.

   Poista
 2. Omenaviinietikkaa on myös todella helppo tehdä itse ;) Tietää mitä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustuin valmistukseen, ja riippuu toki mitä valmistustapaa tarkoitat, että onko se nyt niin helppoa - tai ainakaan vaivatonta. Mutta enpä rehellisyyden nimissä ollut edes ajatellut, että valmistaisin sitä itse.

   Omenaviinietikan käyttömääräni on sen verran pientä, että tyydyn vielä muiden valmistamaan. Toki, jos omenaviinietikkaa nauttisi aamuisin sisäisesti, olisi käyttömäärä jo sellainen, että valmistukseen kannattaisi varmaan ryhtyäkin.

   Poista