13. huhtikuuta 2015

Sinä olet kaunis #ChooseBeautiful

Enpä muista koska olisin saanut kylmiä väreitä ja melkein kyyneleet silmiin mainosta katsellessa. Oletko nähnyt Doven uuden kampanjan #ChooseBeautiful? Normaalisti skippaan Youtube-mainokset, mutta kun tämä tuli vastaani joku siinä pysäytti katsomaan, vaikka kesto on yli kolme minuuttia. Onneksi katsoin, sillä mainos on hienosti toteutettu ja sisältää erittäin tärkeän sanoman.Mainoksen haastateltavista näki kuinka he kamppailivat itsensä kanssa. Voinko hyväksyä ajatuksen, että minä olen kaunis? Voinko minä olla kaunis? Uskallanko väittää olevani kaunis kävelemällä kauniille tarkoitetuista ovista? Olenko minä oikeasti kaunis?

Videossa oli laitettu eri puolilla maailmaa rakennusten sisäänkäynnin ovien yläpuolelle kaksi kylttiä. Toiselle ovelle Average eli keskiverto ja toiselle Beautiful eli kaunis. Kamerat seurasivat kumman oven naiset valitsivat ja haastattelivat heitä sitten valinnan jälkeen. Kummista ovista sinä kävelisit sisään? Epäröisitkö valintaasi vai olisiko se itsestään selvä valinta?

Kuka määrittelee kauneuden?


Oli todella surullista nähdä kuinka naiset valitsivat keskivertojen oven. Jotkut ystävät kiskoivat ystävättärensä mukanaan kauniiden ovista ja yhdessä tapauksessa äiti raahasi oman tyttärensä kauniiden ovista. Yksi haastateltava sanoi käveltyään keskiverto-ovista, että ehkä hän voisi kävellä ensi kerralla kauniiden ovista. Kun minä katsoin häntä, minusta hän todellakin on ansainnut kävellä kauniiden ovista. Meistä jokainen on. Kysehän on yksinkertaisesti siitä, miten sinä ajattelet itse itsestäsi.

Jos vain median luoma kauneusihanne olisi absoluuttisesti ainoa kauneus tässä maailmassa vain pienen pieni murto-osa maailman väestöstä olisi kauniita. Meistä kaikista ei ole huippumalleiksi nykystandardien mukaan, mutta eihän se tarkoita, ettemme ole kauniita. Kenen mielestä vain huippumallin tai missin mitat täyttävä on ainoa kaunis tässä maailmassa?

Tässä maailmassa on loputtomasti kauneutta. Kauneutta on kaikissa kooissa, muodoissa ja väreissä.

Valitse kauneus


Jos sinun eteesi tulee mahdollisuus kävellä joko keskiverron tai kauniin ovista, valitse nyt ihmeessä ne kauniin ovet. Sinä olet sen arvoinen! Sinä olet kaunis! Kyse on vain yksinkertaisesti siitä, mitä sinä ajattelet itsestäsi.

Huomasin ajatuksen voiman erittäin konkreettisesti tänään aamulla peiliin katsoessani. Olin viime viikonloppuna Uskalla Innostua tiimin järjestämässä Rohkea toteuttaja -valmennuksessa, jossa käsittelimme muun muassa itsensä hyväksymistä ja itsensä rakastamista. Kun tänään maanantaiaamuna katsoin peiliin, säikähdin. Vastaani katsoin aivan eri ihminen kuin eilen sunnuntaiaamuna. Vaikka silmien alla oli valtavat tummat pussit liian lyhyeksi jääneiden yöunien takia näyttivät silmäni silti kauniilta ja kirkkailta. Huuleni olivat mielestäni täyteläisemmät kuin ennen ja poskipäätkin näkyivät selvästi. Mikään ei kuitenkaan ollut fyysisesti muuttunut (muuta kuin toki silmäpussit ilmestyneet). Muuten olin aivan sama Kati kuin eilenkin. En ollut saanut Botoxia huuliin enkä käynyt kauneusleikkauksessa. Ainoastaan ajatukseni itsestäni olivat muokkautuneet.

Valmentaja Ilkka Koppelomäki näytti valmennuksessa toisen Doven tekemän kampanjavideon, joka on myös katsomisen arvoinen. Siinä käsitellään eroa, miten me itse näemme itsemme ja miten toiset näkevät meidät. Vaikka sinä ajattelisit, että sinulla on pottunenä, liian pienet silmät tai vino hymy, toiset tuskin näkevät sinulla tällaisia ominaisuuksia, vaikka niistä sanoisitkin.Uskon, että tällä saralla erittäin monilla on jotain työstettävää. Oletko sinä jo hyväksynyt itsesi? Rakastatko sinä itseäsi täysin, joka soluasi? Jos et, niin tänään on hyvä päivä aloittaa. Jos tuntuu vaikealta, voit edetä hitaasti aloittaen vaikka varpaistasi. Ovatko varpaasi kauniit? Rakastatko varpaitasi?

Harjoittele, kunnes pidät itseäsi kauniina ja rakastat itseäsi ehdoitta. En väitä, että se on välttämättä helppoa, mutta sanon, että se on kaiken harjoittelun arvoista. Sinä olet sen arvoinen.

Sinä olet kaunis. Oikeasti. Muista se aina!


2 kommenttia: