29. huhtikuuta 2015

Pohjaan palaneen paistinpannun tai kattilan pelastaminen + banaanilettujen ohje

Paloiko ruoka pohjaan? Ei hätää. Tämä vinkki pelastaa keraamisen paistinpannusi ja kattilasi ilman hankausta ja kemikaaleja, ja varmasti myös muunlaisetkin pannut ja kattilat.

Laita pannulle tai kattilaan tilkka vettä ja lusikallinen ruokasoodaa ja kiehauta. Tämän jälkeen pohjaan palaneet ruoat irtoavat helposti esimerkiksi puisella lastalla tai kauhalla kaapien.

Tällä vinkillä olen pelastanut oman keraamisen pannuni jo useamman kerran, kun kesken banaanilettujen paistamisen olen uppoutunut johonkin täysin muuhun ja unohtanut olevani paistamassa lettuja. Onneksi viimeistään palohälytin sitten muistuttaa, että olin vielä hetki sitten letunpaistossa…


Banaanilettujen resepti (1-2 hlö)


Nyt sitten rupesi tekemään mieli banaanilettuja, joten laitetaanpa sekin resepti tähän mukaan, jos jollain muullakin herahti vesi kielelle.

Tästä tulee yhden hengen iso annos tai kahden hengen pieni annos, eli noin viisi lettua, halkaisija 15cm. Jos syön banaanilettuja aamiaiseksi, niin vedän kyllä tuon satsin yksin.


  • 1 kypsä banaani
  • 3 kananmunaa
  • mausteeksi esim. kanelia ja vaniljaa
voita tai kookosöljyä paistamiseen

Muussaa banaani haarukalla kulhossa tai tehosekoittimella. Lisää kananmunat ja mausteet ja sekoita.

Paista pannulla.

Nauti minkä kera haluat.


Nam nam.

Ja jos letut paloivat pohjaan, niin yltä löytyy ohje pannun puhdistamiseen ;-)


1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä tosi hyvä tapa saada pannu tarvittaessa puhtaaksi. On tullut kokeiltuaan aina välillä, kun unohtuu kattila liedelle. :D

    VastaaPoista