17. huhtikuuta 2015

Paras ja halvin hiustenhoitoaine

Marraskuussa kerroin reseptin mielestäni parhaimpaan ja halvimpaan kasvoveteen. Nyt on aika paljastaa uusin löytöni - paras ja halvin hiustenhoitoaine.
Erittäin takkuuntuvat hiukset


Minulla on pitkät, erittäin helposti takkuuntuvat hiukset. Siis sillä tavalla takkuuntuvat, että pienenä peuhattuani koko päivän hiukset avonaisena uima-altaassa ne menivät niin kauheaan takkupesään, että äitini jo uhkasi, että hiukset on leikattava pois, jos niitä ei saa enää harjattua auki. Tuosta kerrasta selvittyäni olen aina sen jälkeen uinut hiukset ranskanletillä, jotteivat ne mene takkuun uidessa.

Mutta myös kun ne vain pesee, siinä riittää selviteltävää niin minulla kuin kampaajallanikin. Vuosien varrella jokainen kampaaja on taistellut takkuuntuvan tukkani kanssa, toiset hellävaraisemmin, toiset vähemmän hellävaraisesti. Hyvälle hiustenhoitoaineelle on siis tarvetta.

Uusi hiustenhoitoaine kokeilussa


Tämän vuoden maaliskuuhun saakka olen aina käyttänyt kosmetiikkateollisuuden hoitoaineita auttaakseni hiusten selvittämistä edes hieman. Hyvä harja ja hiusten harjaaminen heti märkänä ennen kuin ne ehtivät kuivahtaa ovat avainasemassa, että tukan saa selvitettyä mahdollisimman pienellä vahingolla.

Mutta nyt olen löytänyt uuden keinon - paremman ja halvemman. Etkä kyllä ikinä usko mikä se on. En minä ainakaan olisi uskonut, jos joku olisi minulle sitä ennen maaliskuuta ehdottanut.

Tämä ihmeaine on viinietikka. Aivan kuten kasvovedessä omenaviinietikka supistaa ihohuokoset, viinietikka sulkee hiussuomut pesun jälkeen ja hiuksista tulee kiiltävät ja helposti kammattavat. Vaikutuksen huomaa oikeasti heti. En muista, että olisin ikinä ennen saanut niin hyvin selvitettyä hiuksia jo suihkussa.

Jos sinulla ei ole takkuuntuvat hiukset, voi olla, että niihin ei jää lainkaan takkuja. Minulla sentään jää jotain harjattavaa, mutta ei todellakaan niin paljoa kuin ennen. En muista että minulla olisi koskaan ennen ollut näin helposti harjattavat hiukset.

Hiustenhoitoaineen resepti


 • 1 rkl etikkaa
 • 1 litra vettä

Yhteen käyttökertaan sopiva annos
 • 1 tl etikkaa
 • 3 dl vettä

Käytä viinietikkavesiseosta hiusten pesun jälkeen huuhteluun. Itse huuhtelen hiukset kauttaaltaan viinietikkavedellä, sillä pahimmat takut minulla tuppaa yleensä olemaan korvien korkeudella eikä latvoissa. Jotkut huuhtelevat pelkät latvat tällä ja jotkut myös vain viimeistelevät pesun tällä, eli eivät enää huuhtele hiuksia vedellä etikkahuuhtelun jälkeen. Minä kyllä huuhtelen hiukset vielä lopuksi viileällä vedellä, sillä samalla saan vielä selviteltyä takkuja.

Tämä viinietikkavesi toimii myös erinomaisesti yhdistettynä shampoopalalla pesuun.

Mitä etikkaa kannattaa käyttää


Väkiviinaetikka toimii, mutta se on vahvempaa niin happoisuudeltaan kuin hajultaankin, joten suosittelen ennemmin viinietikkaa.

Itse käytän vaaleisiin hiuksiini valkoviinietikkaa. Punaviinietikasta ja omenaviinietikasta olen lukenut, että saattavat aiheuttaa punaisuutta, jota minä en kaipaa, joten en ole niitä kokeillut.

Viinietikan sijasta voi kuulemma käyttää myös sitruunamehua tai sitruunahappoa.

Mitä maksaa


Kasvoveden litrahinnaksi laskin 40 senttiä. Tämä hiustenhoitoaine on litrahinnaltaan vielä halvempaa, mikä on onni, sillä sitähän tulee käytettyä suurempia määriä kuin kasvovettä.

Toki käyttämäsi etikka vaikuttaa suuresti hintaan, mutta otetaan esimerkiksi viimeksi ostamani kuvassakin näkyvä valkoviinietikka. 250 millilitran pullo maksoi 1,69 euroa, joten hiustenhoitoaineen litrahinnaksi tulee 10,14 senttiä ja kolmen desin kerta-annoksen hinnaksi 3,38 senttiä. Ei paha, vai mitä?

Vertailuksi aiemmin käyttämäni hoitoaine maksoi 5,25 euroa pullo. Tuo hinta jaettuna 3,38 sentillä on 155. Voin vakuuttaa, etten saanut yhdestä hoitoainepullosta 155 käyttökertaa, joten tämä uusi hoitoaine on sekä parempi että halvempi käytössä.

Erilaiset etikat ovat oikeasti todella monikäyttöisiä, joten lisää etikkavinkkejä tulossa jatkossakin ;-)

2 kommenttia:

 1. Hmm, takkutukan setivimiseen kyllästyneenä pistän vinkkisi mieleen. Kiitos siis neuvosta! Kysyn uteliaisuuttani ehkä vähän typerän kysymyksen, mutta jättikö etikka hiuksiin ikävän kitkerän hajun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit kysymyksestäsi, eikä ole lainkaan typerä kysymys.

   Eräs lukija jo kommentoikin tähän samaan asiaan liittyen facebookin puolella seuraavaa: "Mä oon jo puoli vuotta käyttänyt hoitoaineena juurkin samaa, mutta tein valmiin seoksen vanhaan suihkepulloon (jossa siis oli aiemmin ihan teollista hiuksiin jätettävää hoitoainetta) ja suihkutan märkiin hiuksiin tai vaikka jo hiukan kuivahtaneisiinkin hiustenhoitoainetta ja kampaan harvapiikkisellä kammalla auki. Aukenee, vaikka olisi jo hiukan ehtinyt takkuun kuivahtaa. Lievä haju haihtuu kuivuessaan. Ja ei mee ollenkaan niin paljon ainettakaan, joten tulee vielä halvemmaksi ;-)"

   Itse en myöskään ole kiinnittänyt huomiota mihinkään ikävään hajuun. Vahvimmillaan hajuhan on silloin, kun hiukset ovat märät, mutta kuivuttuaan en kyllä huomaa enää mitään. Piti vielä mieheltäkin varmistaa, että haisevatko hiukseni hänen mielestään, niin eivät kuulemma haise. Huomattavasti voimaakkaampi tuoksu on mielestäni esimerkiksi missä tahansa hiuskiinteessä, vaikka purkissa lukisikin hajusteeton. Minun nenääni ainakin luonnolliset tuoksut sopivat paljon paremmin kuin keinotekoiset.

   Mutta kuten todettua, tämä on erittäin halpa keino, joten suosittelen ihmeessä kokeilemaan. Jos et tykkään, niin rahallinen menetys ei todellakaan ole suuri.

   Poista