Mielen siivous

Tässä listaus kirjoittamistani teksteistä koskien mielen siivousta:Tavoitteenamme on siivota mieli kaikista turhista ajatuksista ja luoda sinne siten tilaa uusille ajatuksille, oivalluksille ja luovuudelle. jatka lukemista
Siivoamme kotiamme ja jopa kehoamme, mutta entäpä mieltämme? Sekin kaipaa siivousta. Etenkin jos et ole vielä koskaan siivonnut mieltäsi kaikista turhista ajatuksista.

Ensimmäisessa vaiheessa neuvoin sinua kirjoittamaan listaa kaikista mielessäsi pyörivistä ajatuksista. Nyt lähdetään käymään tuota listaa läpi. jatka lukemistaPidä mielesi tyhjänä helposti ja yksinkertaisesti


Mikään ei ole niin tärkeätä, että sitä kannattaa yrittää pitää jatkuvasti mielessä. On elintärkeää oppia tyhjentämään mieli ajatuksista, jotta sinulla on mahdollisuus havainnoida nykyhetkeä ja olla läsnä siinä.

Jos olet täysin ajatustesi vanki, et ehdi havainnoida asioita. jatka lukemista
Kun ajattelet nyt suurta tavoitettasi, tuleeko mieleesi loputon tehtävälista?
Vai näetkö vain haluamasi lopputuloksen, jonka saavuttaminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä?

Sinänsä sillä ei ole väliä, sillä nämä ovat molemmat huonoja tapoja ajatella.

Kuvittele nyt, että tavoitteesi on erittäin kaukainen kohde. Se on niin kaukana, että paljain silmin et näe mitään, tai ehkä näet vain pikkuriikkisen pisteen. Kun katsot tavoitettasi kaukoputkella, alat hahmottaa mistä on kyse ja kun lopulta saat tarkennuksen kohdilleen, näet vihdoin kohteen tarkat yksityiskohdat. Mutta jos jatkat zoomaamista näet lopulta vain sumeaa mössöä, josta et enää erota mitään yksityiskohtia.

Sama logiikka pätee tavoitteesi tarkasteluun. Sinun tulee tarkastella tavoitettasi sellaiselta etäisyydeltä, että hahmotat kokonaisuuden yksityiskohtineen, jolloin se on selkeä ja helposti lähestyttävä. Ei liian kaukaa, mutta ei myöskään liian läheltä.

Jos pilkot tavoitteesi pieniin palasiin, todennäköisesti uuvut jo pelkästä tekemisen määrän ajattelusta. Kun mielessä pyörii miljoona asiaa, on vaikea saada mistään otetta ja tehtävälista tuntuu loputtomalta upottavalta suolta.

Jos taasen tavoitteesi on yksi iso möykky, näet vain valmiin lopputuloksen, mutta et tiedä mistä aloittaa. Kuitenkaan ilman ensimmäistä askelta mikään matka ei ala eikä mikään tavoite tule saavutettua.

Jotta tavoitteesi olisi sinulle helposti lähestyttävä, sinun pitää pilkkoa tai kasata se itsellesi sopivan kokoisiin kokonaisuuksiin. jatka lukemistaListaus päivitetty 7.2.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti