12. toukokuuta 2015

7 vinkkiä parempaan mieleen välittömästi

Välillä on huono fiilis. On kiire. Stressaa. Joku asia menee pieleen. Saat huonoja uutisia. Jotain ikävää tapahtuu. Tai ehkä vain nouset sängystä sillä väärällä jalalla, kumpi jalka se sitten sinun tapauksessasi onkaan.

Hyvä uutinen on se, että sinun ei tarvitse jäädä tuohon olotilaan. Vielä parempi uutinen on se, että saat muutettua olotilaasi silmänräpäyksessä. Ihan samalla tavalla kuin silmänräpäyksessä saattaa sattua jotain ikävää ja siirryt hyväntuulisesta paniikkiin tai vihaan, voit vastaavasti hetkessä siirtyä ikävistä fiiliksistä takaisin hyviin tunteisiin.

Mihin keskität ajatuksesi


Kyse on yksinkertaisesti siitä mihin keskität ajatuksesi.

Kun fiiliksesi on huono, keskityt sillä hetkellä johonkin ei niin miellyttävään. Eikö totta?

Seuraavan kerran, kun huomaat olevasti huonolla tuulella, havainnoi mitä ajattelet silloin. Todennäköisesti ajattelet silloin ikäviä asioita. Kun yksi asia menee pieleen,  alat odottaa, että seuraavakin menee. Kun saat yhden huonon uutisen, alat pelätä, että mitäköhän seuraavaksi tapahtuu.

Hyvä ajatus johtaa hyvään mieleen - 3 askelta muutokseen


Kyse on yksinkertaisesti siitä, että kun huomaat ajatuksesi ja huomiosi olevan jossain negatiivisessa, siirrät ja keskität tietoisesti huomiosi johonkin positiiviseen.

Jotta tästä tiedosta on sinulle käytännön apua, sinun tulee harjoitella tätä kuin mitä tahansa muutakin taitoa.

1. askel on huomata huono fiilis, kun sellainen yllättää.

2. askel on haluta siitä pois. Joillakin tuntuu olevan tapana jäädä piehtaroimaan omassa surkeudessaan ja heittää vielä lisää löylyä kiukaalle eli keksiä syitä sille miksi asiat ovat huonosti ja miksi ne tulevat tulevaisuudessakin olemaan huonosti.

3. askel on tehdä jotain päästäkseen takaisin hyvään fiilikseen. Harhauta itsesi pois negatiivisuudesta. Joskus tämä voi myös tapahtua jonkun toisen avittamana. Yhtäkkiä tapahtuu jotain positiivista yllättävää ja unohdat automaattisesti äskeisen surkeuden, kun keskityt uuteen tapahtumaan.

Tähän olen kerännyt sinulle 7 vinkkiä, mihin voit tietoisesti keskittää huomiosi päästäksesi takaisin hyvän tuulen tielle.

7 vinkkiä parempaan mieleen välittömästi


1) Matkusta kauniiden muistojen maailmaan
Muistele elämäsi ilon aiheita, onnistumisia ja huippuhetkiä. Voit ottaa avuksesi musiikkikappaleen, esineen tai valokuvan, joka tuo mieleesi kauniita muistoja.

2) Ole kiitollinen
Mieti, mistä kaikesta olet kiitollinen ja mikä kaikki on oikeasti hyvin elämässäsi.

3) Unelmoi tulevaisuudesta
Haaveile mitä kaikkea ihanaa haluat tulevaisuudessa tapahtuvan. Mitä kaikkea ihanaa haluat kokea, osata, tehdä...? Miltä haluat tulevaisuutesi näyttävän? Millainen olisi unelmiesi koti, unelmiesi puoliso, unelmiesi työ…?

4) Nauti luonnon ihmeestä
Mene ulos kävelylle, katso ikkunasta tai tarkkaile parvekkeelta - mitä luonnossa on? Minkävärisiä kukkia, minkälaisia kasveja, näkyykö eläimiä, kuuluuko lintujen laulua, tunnetko ilmavirran kasvoillasi? Lämmittääkö aurinko ihollasi?

5) Huolehdi muista
Auta jotakuta toista. Kuuntele lähimmäistäsi, soita ystävälle tai perheenjäsenelle ja kysy kuulumisia. Unohdat omat murheesi ja huolesi, kun keskityt lähimmäisesi auttamiseen.

6) Ota askel kohti tavoitettasi
Ota askel tavoitteesi suuntaan juuri nyt. Tiedät kyllä mitä voit tehdä tavoitteesi eteen nyt heti. Tai jos et tiedä, niin siinä on seuraava askeleesi - miettiä, mitä sinun tulee tehdä seuraavaksi tavoitteesi tai unelmasi eteen. Anna itsesi onnistua!

7) Ole läsnä
Jos kaikki tekeminen tuntuu vaikealta, älä tee mitään. Ole vain läsnä. Kaikki on hyvin tässä hetkessä. Sulje silmäsi, hengitä rauhallisesti syvään sisään ja ulos kolme kertaa keskittyen samalla siihen miltä hengitys tuntuu kehossasi. Kaikki on hyvin, juuri nyt, tässä hetkessä. Nauti siitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti