13. toukokuuta 2015

7 vinkkiä parempaan vointiin välittömästi

Joskus vain on huono fiilis, tai ei ainakaan niin hyvä fiilis kuin haluaisi. Tähän voi onneksi saada muutoksen aikaan nopeasti vaikuttamalla omiin ajatuksiinsa (7 vinkkiä parempaan mieleen välittömästi). Joskus kuitenkin voi jäädä noidankehä päälle. Tuntuu kuin omat huonot ajatukset vain pyörii ympyrää eikä niistä pääse millään eroon.

Jos huomion keskittäminen positiivisempiin ajatuksiin ei onnistu, voi lähteä hakemaan muutosta kehon kautta. Keho ei välitä siitä mitä ajattelet, se välittää vain siitä mitä teet kehollasi. Tästä hyvänä esimerkkinä on hymyily.

Kun olet iloinen ja hymyilet, elimistösi tuottaa ja levittää kehoosi hyvän olon hormoneja. Hyvän olon hormonien tuotanto ei kuitenkaan ole linkitettynä ajatuksiisi vaan kehosi toimintoihin. Täysin saman vaikutuksen saat siis aikaan kehossasi pelkästään pakottamalla hymyn kasvoillesi, vaikka mielessäsi ei olisikaan mitään iloisia asioita. Jos hymy ei luonnistu, pelkkä kynän hampaiden väliin laittaminen riittää, sillä se aktivoi samat lihakset kuin hymyillessä. Ihanan yksinkertaista ja helppoa, eikö totta. Pakottamalla hymyn kasvoillesi, hymyilet kohta aivan aidosti, kun hyvän olon hormonit leviävät kehoosi.

Samaan periaatteeseen perustuu naurujooga. Kun alkuun pakotat itsesi tekonauramaan, pian huomaat nauravasi jo aidosti. Tutkimusten mukaan leikki-ikäiset lapset nauravat päivässä noin 300-400 kertaa. Aikuinen vain 15 kertaa. Mihin on meidän naurut jäänyt? Nyt olisi korkea aika lisätä omaa nauruaikaansa, etenkin kun naurulla on niin valtavan hyvät vaikutukset omaan olotilaan ja mieleen. Muistelepa miltä sinusta tuntuu kunnon naurukohtauksen jälkeen. Hymy on korvissa, mieli korkealla ja vatsalihakset kipeänä. Sellainen treeni tekisi hyvää ihan jokaiseen päivään, ja vielä mieluusti useita kertoja päivässä.


7 vinkkiä parempaan vointiin välittömästi


1) Hymyile
Jos et saa hymyä muuten kasvoille, niin laita kynä hampaiden väliin. Vaikutus on täysin sama kehossasi.

2) Naura
Muistele jotain hauskaa sattumusta, pyydä kaveria kertomaan vitsi, lue vitsikirjaa tai katso netistä hauskoja videoita. Kunnon nauru virkistää kehon ja mielen, ja vahvistaa vatsalihaksia. Suosittelen monen monta annosta päivittäin.

3) Ota hyvä ryhti

Ota ryhdikäs asento. Suorista selkä, laske hartiat alas ja taakse, ryhdistä rinta eteen ja nosta katse hieman yläviistoon. Pidä yllä.

4) Laita liikettä niveliin
Hypi paikallasi sata kertaa. Saat veren kiertämään ja kehosi hereille.

5) Tanssi kuin kukaan ei olisi näkemässä
Laita lempimusiikkisi soimaan, laita tanssijalalla koreaksi ja peppu ja kädet heilumaan.

6) Kosketa
Kosketuksella on maaginen parantava voima. Halaa lähimmäistä, hoida viherkasveja, silitä eläintä, anna veden hyväillä ihoasi kylvyssä tai suihkussa, pyydä lähimmäistä hieromaan hartioitasi tai hiero itse itseäsi, tuota itsellesi hyvä olo... vain mielikuvituksesi on rajana.

7) Hengitä syvään
Jos et muuhun kykene, niin hengitä ainakin muutaman kerran syvään sisään ja ulos. Yhdistä tähän vielä hyvä ryhti, niin hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti