Kati

Ulkoiset asiat ja puitteet kertovat minusta omaa tarinaansa. Koulutukseni kertoo omaansa. Mielestäni mikään näistä ei kuitenkaan kerro oikeasti kuka minä olen.

Minun mielestäni olen se mitä minun sieluni janoaa ja sydämeni halajaa. Minussa on vahva polte ja halu parantaa tätä maailmaa.

Kymmenisen vuotta sitten kiinnostuin eläintenoikeuksista ja vuotta myöhemmin olin päättänyt alkaa taistella ympäristön puolesta. Viisi vuotta takaperin löysin uuden kiinnostuksen kohteen - ihmiset. Ympyrä ikään kuin sulkeutui. Kun ihmiset voivat paremmin, myös ympäristö ja eläimet voivat paremmin, sillä meillä ihmisillä on niin valtava vaikutus kaikkeen. Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Ensin on autettava itseään ennen kuin voi auttaa muita


Olen omalla tavallani ikiliikkuja. Teen taukoamatta jotakin. Elämässä on niin paljon kaikkea mitä haluaa tehdä ja kokea, etten muista sellaisia hetkiä kun ei olisi ollut mitään tekemistä. Miten joku voi valittaa tylsyyttä? Tässä yltäkylläisyydessä ja mahdollisuuksien maailmassa? En ymmärrä.

Monesti toimin ennen miettimistä. Joskus olisi hyvä pysähtyä hetkeksi suunnittelemaan ennen toimintaa. Elämällä valitettavasti ja onneksi on tapansa pysäyttää, kun sitä vaaditaan. Kun fyysinen ja/tai henkinen terveys pettää, on pakko pysähtyä miettimään mitä on tullut tehtyä ja mihin suuntaan sitä seuraavaksi haluaa mennä. Tällaiset pakkopysäytykset ovat olleet erittäin rankkoja, mutta kun niistä on noustu ylös, on niiden antama opetus ollut mittaamattoman arvokas.

Elämä on jatkuvaa tasapainoilua tekemisen ja suunnittelun, levon ja aktiviteetin välillä. Jos välillä tekee enemmän, on seuraavassa jaksossa hyvä levätä enemmän. Jos tasapainoa ei osaa itse etsiä, luonto pakottaa sinut siihen. Pakkolepo on jossain vaiheessa edessä, ehkä jopa lopullinen lepo, jos ei osaa pysähtyä ajoissa.

Olen oppinut olemaan kiitollinen kaikista äkkipysäytyksistä ja suunnanmuutoksista. Niiden avulla minusta on kasvanut ja kehittynyt se, joka tänä päivänä olen.

Minun prioriteettini


Tällä hetkellä tärkeimpiä asioita elämässäni ovat terveyteni, parisuhteeni ja mahdollisuus ilmaista itseäni ja toteuttaa unelmani.

Terveys ei ole itsestään selvyys. Siitä olen saanut monen monta muistutusta viime vuosina. Siitä on pidettävä hyvää huolta päivittäin, tai se antaa ikävän muistutuksen itsestään lähtemällä pois ennalta määrittelemättömän pituiseksi ajaksi.

Parisuhde ei ole itsestään selvyys, varsinkaan onnellinen sellainen. Olen erittäin kiitollinen miehestä, jonka kanssa elämäntiemme ristesivät tammikuussa 2014. Teen päivittäin parhaani ylläpitääkseni meidän suhteen sellaisena, että se tuottaa molemmille osapuolille loputtomasti onnea, iloa ja hyvää oloa.

Minulla on aina ollut mahdollisuus ilmaista itseäni. En vain ole aina hyödyntänyt tuota mahdollisuutta. Nyt opettelen sitä päivittäin ja opin päivä päivältä ilmaisemaan itseäni paremmin.

Minulla on aina ollut mahdollisuus toteuttaa unelmani, tai ainakin ottaa joka päivä askeleita niiden suuntaan. Tätäkin opettelen edelleen. Askeleiden ottaminen nimittäin vaati rohkeutta. Välillä on sanottava kyllä, vaikka pelottaa, ja välillä on sanottava ei, vaikka pelottaa. Usein on tehtävä asioita, joita ei ole koskaan ennen tehnyt. On vain rohkeasti mentävä sinne epämukavuusalueelle, jotta on mahdollisuus kasvaa ja oppia uusia taitoja.

Kaunis sielu


Minä olen kaunis sielu, jolla on viesti välitettävänä, mutta joka vielä etsii keinoa saada tuo sanoma maailmalle.

Pyrkiessäni kohti elämäni tarkoitusta, kirjoitan hyvinvoinnista (Nyt on aika) ja ilosta (Iloa seuraamassa) ja elän elämääni nauttien tässä ja nyt.

rakkaudella

Kati A. Michelsson
Unelmat vievät huomiseen, mutta elämä on tehty elettäväksi tässä ja nyt.