Kirjoittaja

Ulkoiset asiat ja puitteet kertovat minusta omaa tarinaansa. Koulutukseni kertoo omaansa. Mielestäni mikään näistä ei kuitenkaan kerro oikeasti kuka minä olen.

Minun mielestäni olen se mitä minun sieluni janoaa ja sydämeni halajaa. Minussa on vahva polte ja halu parantaa tätä maailmaa.

Vuosituhannen alussa kiinnostuin eläintenoikeuksista ja vuotta myöhemmin olin päättänyt alkaa taistella ympäristön puolesta. Valmistuttuani ympäristöalan koulutuksesta löysin kuitenkin uuden kiinnostuksen kohteen - ihmiset. Ympyrä ikään kuin sulkeutui. Kun ihmiset voivat paremmin, myös ympäristö ja eläimet voivat paremmin, sillä meillä ihmisillä on niin valtava vaikutus kaikkeen. Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Ensin on autettava itseään ennen kuin voi auttaa muita


Olen omalla tavallani ikiliikkuja. Teen taukoamatta jotakin. Elämässä on niin paljon kaikkea mitä haluan tehdä ja kokea, etten muista sellaisia hetkiä kun ei olisi ollut mitään tekemistä. Miten joku voi valittaa tylsyyttä? Tässä yltäkylläisyydessä ja mahdollisuuksien maailmassa? En ymmärrä.

Monesti toimin ennen miettimistä. Joskus olisi hyvä pysähtyä hetkeksi suunnittelemaan ennen toimintaa. Elämällä valitettavasti ja onneksi on tapansa pysäyttää, kun sitä vaaditaan. Kun fyysinen ja/tai henkinen terveys pettää, on pakko pysähtyä miettimään mitä on tullut tehtyä ja mihin suuntaan sitä seuraavaksi haluaa mennä. Tällaiset pakkopysäytykset ovat olleet erittäin rankkoja, mutta kun niistä on noustu ylös, on niiden antama opetus ollut mittaamattoman arvokas.

Elämä on jatkuvaa tasapainoilua tekemisen ja suunnittelun, levon ja aktiviteetin välillä. Jos välillä tekee enemmän, on seuraavassa jaksossa hyvä levätä enemmän. Jos tasapainoa ei osaa itse etsiä, luonto pakottaa sinut siihen. Pakkolepo on jossain vaiheessa edessä, ehkä jopa lopullinen lepo, jos ei osaa pysähtyä ajoissa.

Olen oppinut olemaan kiitollinen kaikista äkkipysäytyksistä ja suunnanmuutoksista. Niiden avulla minusta on kasvanut ja kehittynyt se, joka tänä päivänä olen.

Minun prioriteettini


Tällä hetkellä tärkeimpiä asioita elämässäni ovat henkinen ja fyysinen terveyteni, parisuhteeni ja itseni näköisen elämän luominen ja toteuttaminen.

Terveys ei ole itsestään selvyys. Siitä olen saanut monen monta muistutusta viime vuosina. Siitä on pidettävä hyvää huolta päivittäin, tai se antaa ikävän muistutuksen itsestään lähtemällä pois ennalta määrittelemättömän pituiseksi ajaksi.

Parisuhde ei ole itsestään selvyys, varsinkaan onnellinen sellainen. Olen erittäin kiitollinen puolisostani, jonka kanssa elämäntiemme ristesivät 2018. Teen päivittäin parhaani ylläpitääkseni toimivaa yhteyttä välillämme, sillä se on pohja, jolle on hyvä rakentaa yhteistä tulevaisuutta.

Minulle ei ole ollut koskaan helppoa luoda kirkasta kuvaa siitä, millaisen elämän haluan tai mikä olisi minun unelmani ja päämääräni. Olen antanut elämän virran viedä ja olen oppinut monia asioita, joita en ainakaan halua. 

Teen edelleen töitä sen eteen, että oppisin tuntemaan itseni ja voimavarani. Uskaltaisin sanoa, että tätä minä haluan ja lähtisin rohkeasti kohti tuntematonta - kohti omaa unelmaelämääni.

Tiedän, että minulla on aina ollut mahdollisuus toteuttaa unelmani, tai ainakin ottaa joka päivä askeleita niiden suuntaan - jos vain tietäisin mihin suuntaan haluan mennä.

Pientenkin askeleiden ottaminen vaati välillä suunnatonta rohkeutta. On tehtävä päätöksiä ja valintoja, jotka pelottavat, varsinkin jos on edettävä puutteellisten tietojen varassa. On uskallettava tehdä asioita, joita ei ole koskaan ennen tehnyt, sillä jos ei milloinkaan mene sinne kuuluisalle epämukavuusalueelle, ei myöskään anna itselleen mahdollisuutta kasvaa ja oppia uutta.

Tulevaisuus tässä ja nyt


Sen tiedän, että haluan edistää hyvinvointia tässä maailmassa - lisätä hyvää tavalla tai toisella. Edistän ainakin omaa hyvinvointiani joka päivä ja se on paras lähtökohta ja ponnahduslauta kaikkeen tekemiseen.  Sen pitäisi olla ihan jokaisen päivittäinen prioriteetti - oma hyvinvointi, sillä se on sinun vastuusi ja sinun oikeutesi - kyseessä on sinun korvaamaton ainutlaatuinen elämäsi.

Vaikka elämä ei ole aina helppoa eikä ihanaa, voi jokaisesta päivästä kuitenkin löytää jotain hyvää, jos niin haluaa. Ja minä haluan. 
Toivottavasti sinäkin.

rakkaudella

Kati A. Michelsson
Unelmat vievät huomiseen, mutta elämä on tehty elettäväksi tässä ja nyt.