24. maaliskuuta 2015

Miten puhdistaa teekuppi - Tummumien poisto helposti

Näyttääkö sinun teekuppisi koskaan tältä?


Minun valitettavasti näyttää. Syynä on valtava määrä teetä, jota juon päivittäin. Pääasiassa juon vihreää teetä, joskus yrttiteetä, mutta viime aikoina myös kuppi mustaa teetä on maistunut päivässä. Lopputuloksena siis tummunut kuppi parin viikon välein.

Ennen hinkkasin tummuneita kuppeja puhtaaksi erilaisilla hankaus- ja ihmesienillä, mutta sellaiset pahimmillaan tuhoavat kupin lasitteen ja siten altistavat kupin entistä pahemmalle tummumiselle.

Ruokasoodalla eroon tummumista


Lopulta löysin sekä erittäin helpon että ekologisen tavan puhdistaa teekuppini. Ruokasooda tekee ihmeitä tummuneelle astialle.

 

Mikä tahansa ruokasooda kelpaa, itsellä sattui nyt olemaan tuota pinkkikorkkista omassa maustehyllyssä.

Miten puhdistaa tummunut kuppi


Laita lusikallinen ruokasoodaa kuppiin ja kuumaa vettä perään. Anna vaikuttaa hetki riippuen mustumien voimakkuudesta. Itse yleensä odotan ainakin sen aikaa, että vesi ja kuppi jäähtyvät sen verran, että niitä voi turvallisesti käsitellä.

Kun vesi on jäähtynyt, harjaan yksinkertaisesti tummumat tiskiharjalla pois. Näin helppoa se on. Ei mitään hinkkaamista eikä hankaamista. Tummumat lähtevät helposti harjaamalla ja kuppi on jälleen hohtavan valkoinen.


Puhtaasta kupista on jälleen mukavampi nauttia teetä.


Ainoa vain kun tätä prosessia tarpeeksi usein tekee, sitä väkisinkin rupeaa miettimään mitä sitä sitten hampailleen tekisi... Hampaiden puhdistuksesta tulossa tietoa ensi kerralla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti