7. elokuuta 2013

Ihmisten siivous

Talouselämä-lehdessä oli hyvä artikkeli Valittajien kuunteleminen on vahingoksi aivoille:
"Kitinän kuunteleminen kirjaimellisesti muuttaa aivot mössöksi", Blake väittää.
Kitisijä ei ole kiinnostunut ratkaisuista, vaan haluaa kieriskellä kurjuudessa.Omia aivojaan kannattaa Blaken mukaan suojata. Kroonisia valittajia kannattaa välttää, jos mahdollista.

Olen täysin samaa mieltä. Suojaa aivosi ja mielesi!

Kenen kanssa vietät aikaasi


Sillä on aivan valtava merkitys hyvinvointiisi, millaisten ihmisten kanssa vietät aikaasi.

Mietipä ihmisiä, joiden kanssa vietät eniten aikaa.

Ovatko he sinulle hyvänä esimerkkinä?
Tekevätkö he niitä asioita, joita sinä haluaisit tehdä?
Kannustavatko he sinua tavoitteissasi?
Voitko puhua heidän kanssaan avoimesti kaikesta?
Voitko luottaa heihin, että he haluavat vain parastasi ja ovat luottamuksesi arvoisia?
Voitko luottaa heidän sanaansa?
Millainen olo sinulla on kohtaamisen jälkeen? Toivottavasti jollain tavalla positiinen, on se sitten iloinen, innostunut, odottava, ihastunut, rakastunut, onnellinen, tavoitteellinen, eteenpäinvievä...

Huomattavasti enemmän hyviä kuin huonoja päiviä


Minä olen siivonnut elämästäni pois negatiiviset ja pessimistiset ihmiset. En yksinkertaisesti halua viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka koko ajan valittavat kuinka huonosti asiat ovat ja voivottelevat ja surkuttelevat.

Vietän mielummin aikaa ihmisten kanssa, jotka nauttivat elämästä, ajattelevat positiivisesti, huomaavat asioiden hyvät puolet ja joilla on tavoitteita ja unelmia.

Toki saa jokaisella olla niitä huonojakin päiviä, jos haluaa. Kunhan niitä ei ole kovin usein ja tekee asioita sen eteen, että niitä saa vähennettyä.

Ihmisten siivous


Kenen kanssa vietät eniten aikaasi?
Onko joku näistä ihmisistä sellainen, joka ei vie sinua eteenpäin omissa tavoitteissasi? Joka roikkuu painolastina? Joka aina vain valittaa?

Tiedän, joistakin tämä voi tuntua liian rajulta ja julmalta neuvolta, mutta lakkaa yksinkertaisesti viettämästä aikaa sellaisen ihmisen kanssa!

Toki voit ensin yrittää opastaa kaveriasi positiivisemmalle polulle, mutta monet ovat yleensä tehneet sitä jo pidemmän aikaa ilman mainittavia tuloksia...

Jos ei synkkaa, ei synkkaa. Lopeta! Pidä edes tauko, ja katso miltä tuntuu. Kokeile jotain uutta. Luo aikaa itsellesi. Luo aikaa uusille ihmisille.

Kommentoi


Mielelläni kuulisin, mikäli olet joskus jättänyt jonkun ihmisen vähemmälle yhteydenpidolle tai lakannut kokonaan pitämästä yhteyttä. Mitä vaikutuksia sillä oli elämääsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti