20. elokuuta 2013

Sinä olet elämäsi tärkein ihminen

Sinä olet elämäsi tärkein ihminen. Kyllä, juuri sinä.

Ymmärrän, jos sinulla on jälkikasvua, että ajattelet heidän olevan elämäsi tärkeimpiä ihmisiä. Olet valmis vaikka uhraamaan oman henkesi heidän puolestaan. Kyllä, varmasti. Mutta ajattelepa asiaa tältä kannalta. Jos sinä et ole kaikissa sielun ja ruumiin voimissa, et välttämättä pysty puolustamaan lastasi hänen hädän hetkellään.

Vertaus siitä, että laita lentokoneessa ensin happinaamari omille kasvoille ja sitten vasta lapsesi kasvoille on hyvä muistutus. Jos et pidä ensin huolta omasta hapensaannistasi, todennäköisesti pyörryt yrittäessäsi auttaa lastasi ja sitten jäätte molemmat ilman happinaamaria.

En väitä, ettei muista tulisi ja olisi hyvä pitää huolta. Mutta sinun on muistettava, että olet paljon parempi huolenpitäjä, kun itse voit ensin hyvin.

Priorisoi oma hyvinvointisi


Sinun tulisi priorisoida oma hyvinvointisi. Vain siten sinulla riittää energiaa muista huolehtimiseen.

Usein vanhemmat uhraavat itsensä lasten tarpeille. Mutta mietipä kenestä lapset ottavat mallia? Kuka on heidän suurin esikuvansa? Omat vanhemmat tietenkin.

Anna jälkikasvullesi sellainen malli kuin oikeasti haluat. Näytä, että omasta hyvinvoinnista kuuluu ja on hyvä pitää huolta. Että ihminen on arvokas. Että jokainen on ansainnut syödä terveellisesti oman annoksensa ruokaa, eikä toimia lasten annosten bioroskiksena. Jokainen on ansainnut omaa aikaa niin liikunnalle kuin levollekin.

Kuka muu pitää huolta sinun hyvinvoinnistasi, jos et sinä itse? Todennäköisesti ei kukaan. Ei ainakaan riittävällä tasolla, koska kukaan muu ei ole yhtä hyvä sinun hyvinvointisi asiantuntija kuin sinä itse.

Priorisoi tärkein ensin


Mikä on tärkein yksittäinen asia, joka sinun tulisi tehdä nyt seuraavaksi oman fyysisen hyvinvointisi eteen?
Juoda enemmän vettä?
Syödä terveellisemmin?
Liikkua enemmän ja/tai paremmin?
Nukkua enemmän ja/tai paremmin?
Venytellä?
Käydä ulkona raittiissa ilmassa?
Rentoutua ja levätä?

Sinä olet ansainnut voida hyvin.

Päätä nyt, mitä sinun tulee tehdä seuraavaksi voidaksesi paremmin. Ja sitten toimintaa :-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti