26. syyskuuta 2017

Seinfeldin kalenterivinkki motivaatioon

Tykkään yksinkertaisista ja helpoista, mutta tehokkaista ideoista. Nyt esittelen sinulle jälleen yhden sellaisen.

Idea on alunperin koomikko Jerry Seinfeldilta ja se toimii loistavasti missä tahansa asiassa, joka vaatii päivittäistä toimintaa, tai jossa haluat kehittyä niin hyväksi, että haluat tehdä jotain asian eteen päivittäin.


Jerry Seinfeldin kalenterivinkki


Aloittelevan koomikon kysyessä Seinfeldilta neuvoa tämä totesi, että tullaksesi paremmaksi koomikoksi, sinun on keksittävä parempia vitsejä, ja jotta voit keksiä parempia vitsejä, sinun on kirjoitettava joka päivä.

Onneksemme Seinfeld paljasti lisäksi keinon, jolla hän oli saanut itsensä kirjoittamaan joka päivä.


Kalenteri motivaattorina


Seinfeld neuvoi, että kirjoittaaksesi joka päivä hanki iso seinäkalenteri, josta näet koko vuoden kerralla ja ripusta se paikkaan, jossa et voi välttyä sen näkemiseltä. Lisäksi hanki paksu punainen tussi.

Joka päivä kun teet kirjoitustehtävän, saat laittaa suuren punaisen rastin sen päivän yli.
"Muutaman päivän jälkeen sinulla on ketju. Jatka vain ja ketju kasvaa pidemmäksi joka päivä. Tulet pitämään ketjun näkemisestä, etenkin kun ehdit kasvattaa sitä muutaman viikon. Ainoa tehtäväsi on olla katkaisematta tuota ketjua."
 "Älä katkaise ketjua."

Luo oma motivaatiokalenterisi


Seinfeldin tapa motivoida itseään on yksinkertaisuudessaan ja tehokkuudessaan nerokas. Hän teki itsestään tilivelvollisen itselleen seinäkalenterin avulla ja luomansa paineen avulla hän sai kirjoitettua joka päivä.


Missä sinä haluat onnistua?


Saitko jo idean, mille asialle sinä tarvitset kalenterin?
Missä asiassa sinä haluat kehittyä hyväksi?
Mihin asiaan sinä haluat keskittyä päivittäin?


Mikä määrittää onnistumisen?


Kun olet valinnut asian, johon haluat keskittyä päivittäin, on sinun seuraavaksi päätettävä, mistä ansaitset rastin kalenteriisi.

Jos ajatellaan esimerkkinä liikuntaa, ei ole järkevää antaa itselleen rastia vain jokaisesta salikäynnistä, sillä ei ole kestävää ajatella käyvänsä päivittäin salilla. Parempi on ajatella laajemmin fyysistä hyvinvointia, jolloin rastin voi saada myös venyttelystä kotona, kävelylenkistä tai vaikka hierojalla käynnistä.

Jos tavoitteesi on sama kuin Seinfeldilla eli kirjoittaa joka päivä, määritteleekö onnistumisesi tietty sanamäärä, kirjoittamiseen kulutettu aika vai jokin muu?

Jos haluat siivota kotisi, voit ansaita rastin siitä, että olet päättänyt luopua jostain tai järjestänyt jollekin toimivamman säilytyspaikan.

Tai ehkä haluat oppia jotain uutta kuten uuden kielen, bujoilua tai vaikkapa kalligrafiaa.

Vain mielikuvituksesi on rajana sille, mihin asiaan voit käyttää seinäkalenteria motivoimaan itseäsi.

Se toimii kyllä


Jos mietit, toimiiko näin yksinkertainen juttu oikeasti, voin kertoa, että se on yllättävän tehokas.

Kun näet kalenterin seinälläsi punaisten rastien kanssa, on yllättävän vaikeaa olla tekemättä joka päivä jotain, sillä haluat päästä tekemään rastin, jottei ketjusi katkea.

Rasti kalenteriin vaikka väkisin


Minulla oli pari viikkoa takaperin perjantaina vaikea motivoitua päivän kirjoitustehtävään. Työviikko oli ollut fyysisesti rankka ja olin uupunut perjantai-iltana. Olisin vain halunnut rentoutua ja tehdä kaikkea, mikä ei vaadi ajatustoimintaa eikä istumista tietokoneen ääressä, mutta kalenteri punaisine rasteineen eteisen seinällä ilkkui minulle.

Lopulta hoidettuani pyykit, siivottuani keittiön, imuroituani ja tehtyäni kaikkea muuta päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Perustelin itselleni, että vaikka minua juuri nyt väsyttää ja kiukuttaa, enemmän minua kiukuttaa ja harmittaa huomenna aamulla, jos punainen ketjuni on katkennut, ja siten sain lopulta pakotettua itseni tietokoneen ääreen.


Tänään on paras aika aloittaa


Mikä asia saisi sinut hihkumaan riemusta ja selkäsi suoristumaan ylpeydestä, jos saisit joka päivä tehtyä jotain sen eteen?

Mikä on se asia, johon sinä haluat keskittyä tällä hetkellä täysillä?

Tänään on paras aika aloittaa.

Aloita vaikka kuukausikalenterilla, jos sinulla ei juuri nyt ole käsilläsi vuosikalenteria. Voit myös tulostaa itsellesi vuosikalenterin ja vaikka suunnitella sen oman makusi mukaisesti.

Pääasia on, että aloitat. Kiität siitä itseäsi huomenna, ylihuomenna ja joka päivä tästä eteenpäin.Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti