1. marraskuuta 2016

Onko sinulla kannustava tukiryhmä?

Oletko osa ryhmää tai yhteisöä, jossa

  • avoimesti jaetaan tietoa, 
  • kannustetaan, 
  • kehutaan, 
  • annetaan vinkkejä, 
  • kysytään, 
  • opitaan uutta ja 
  • ollaan positiivisia.

Tapaamiselle on sovittu helposti muistettava ajankohta, jonka jokainen voi merkitä kalenteriinsa toistuvaksi tapahtumaksi tästä eteenpäin.

Paikka on aina sama. Kun ajankohta ja paikka ovat aina samat, voit vain tulla paikalle ja luottaa, että siellä he kokoontuvat - oma ihana tukiryhmäsi.

Ryhmä voi muuten olla sekalainen, mutta sitä yhdistää ainakin yksi asia vahvasti, kuten yhteinen harrastus tai mielenkiinnon kohde.

Osallistuminen on täysin vapaaehtoista, ja he tulevat paikalle, jotka pääsevät. Ideaali osallistujamäärä on noin kymmenen, jolloin yhteinen keskustelu vielä onnistuu. Todennäköistä kuitenkin on, että kun osallistujia on yli viisi, porukka jakaantuu keskustelemaan pienempiin ryhmiin.

Tapaaminen on vapaamuotoinen, mutta toiveena on, että jokainen esittelee mitä on edellisen tapaamisen jälkeen saanut aikaan.

Välillä puhutaan aiheen vierestä, koska matkat, perhe, sukulaiset ja esimerkiksi terveys vain nyt ovat osa elämää.

Ryhmässä puhutaan myös tulevaisuudesta. Mitä haluaa kokeilla, oppia tai hankkia seuraavaksi, tai mille kurssille osallistua. Ehkä päädyt ilmoittautumaan samalla kurssille, jolle toinen ryhmän jäsen on jo ilmoittautunut.

Tunnelma ryhmässä on kannustava ja postiviinen. Kun uusi jäsen liittyy ryhmään, hänet otetaan avosylin vastaan. Autetaan alkuun antamalla vinkkejä, ideoita ja tietolähteitä runsain mitoin, ollaan kiinnostuneita ja kannustetaan tulemaan jatkossakin.

Jos sinulla on jotain mitä et tarvitse, mutta tiedät että toinen ryhmän jäsen voisi haluta tai tarvita, tuot sen toiselle - ehkä jopa ilmaiseksi. Ihan vain, kun sinulla kerran on mahdollisuus auttaa ja ilahduttaa.

Kuulostaako utopistiselta ryhmältä? Itse en edes tiennyt, että tällaisia ihanuuksia on olemassa, mutta kyllä niitä on.

Pääsin osaksi tällaista ryhmää tänä vuonna. Olen ikionnellinen, että rohkaisin mieleni ja menin. Itseasiassa joka kerta, kun olen mennyt, minun on pitänyt rohkaista itseäni.

Muut ovat kokoontuneet jo niin kauan. Kaikki muut tuntevat toisensa niin hyvin. Kaikki muut ovat parempia. Kaikki muut ovat sitä, tätä ja tota. Mutta kun eivät ole. Olen toki ryhmän uusin jäsen, mutta ei se tarkoita, että kaikki muut ovat käyneet tapaamisissa vuosikausia ja tuntevat toisensa läpikotaisin. Jostain se on jokaisen aina aloitettava.
Kannustava tukiryhmä paikkakunnallesi?

Nyt toiveenani olisi perustaa tällainen ryhmä. Kokoontuisimme säännöllisesti puhumaan tavoitteista ja haasteista matkan varrella. Tsemppaamaan ja kannustamaan toisiamme.

Ymmärrän, että toimiakseen ryhmän jäsenillä pitää olla jotain yhteistä. Toivoisin että se yhteinen asia olisi halu ja tahto saada jotain aikaan. Sinulla on jokin suuri tavoite, jota kohti teet matkaa. Tai voi olla, ettet ole vielä muotoillut tavoitettasi, mutta tiedät sisimmässäsi, että haluat saavuttaa jotain suurta, tai ainakin tehdä matkaa sitä kohti.

Et halua vain käydä töissä ja katsoa vapaa-ajalla Netflixiä. Haluat luoda jotain. Oli se sitten oma yritys, kuvataidetta tai musiikkia, kirjoittaa blogia tai kirjan, tai vaikka perustaa uuden järjestön tärkeäksi kokemasi asian ympärille. Mitä ikinä.

Sinulla on unelma ja tavoite, ja ryhmän tuki auttaa sinua pitämään kurssisi oikeana ja kannustaa jatkamaan huonoinakin päivinä.

Haluaisitko olla osa tällaista ryhmää?

Jos kyllä, ilmoittaudu minulle. Kerro millä alueella olisit valmis osallistumaan tapaamisiin.

En tietenkään itse voi osallistua ympäri Suomen, mutta minusta olisi ihanaa linkittää ihmisiä toisiinsa. Kun sinun alueeltasi ilmoittautuu muitakin, yhdistän teidät toisiinne ja voitte keskenänne sopia omasta tapaamisesta.

Vastauksesi ei tietenkään sido sinua osallistumaan mihinkään, mutta se voi tuoda sinulle paljon enemmän kuin uskallat toivoakaan. Esimerkiksi ystävien arvoa ei voi mitata rahassa.

Virtuaalinen tukiryhmä on aina auki

Onneksi välimatka ei tänä päivänä ole mikään este. Facebookissa toimiva Nyt on aika -ryhmä toimii virtuaalisena ryhmätapaamisena joka päivä, mihin aikaan tahansa.

Tukea on tarjolla, kun sitä eniten tarvitset. Jos horjut seuraavaa askelta ottaessa, älä jää horjumaan yksin, vaan ojenna kätesi ja ota tarjottu tuki vastaan.

Horjutaan yhdessä ja kannustetaan toinen toisiamme kohti tavoitteitamme ja oman näköistä elämää.

Oletko mukana?Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti