11. kesäkuuta 2013

Kiitollisuusharjoitus

Kirjoita muistiin joka ilta viikon ajan vähintään 3-5 asiaa, josta olet sinä päivänä kiitollinen.

3-5 kiitollisuuden aihetta


Minimissään 3-5 kiitollisuuden aihetta, mutta mitä enempi sen parempi. Tavoitteeksi voi ottaa vaikka 10 kiitollisuuden aihetta päivittäin. Tai päiväkirjan sivu täyteen joka päivä. Mutta vähintään 3-5 asiaa joka ikinen ilta.

Kirjoita


Paras vaihtoehto on ihan perinteinen paperipäiväkirja, johon kirjoitat käsin kynällä. Mutta jos haluat olla nykyaikaisempi, on tähän tarkoitukseen myös olemassa ihan omia puhelinapplikaatioita.

Jos et jostain syystä halua kirjoittaa, mikä kuitenkin olisi se parempi vaihtoehto, niin voit myös vain ajatella kiitollisuuden aiheitasi. Esimerkiksi illalla kun menet nukkumaan, niin viimeisenä ennen nukahtamista, ajattele kaikkia asioita, joista olet sinä päivänä kiitollinen. On ihana nukahtaa, kun pää on täynnä kiitollisuuden ajatuksia.


7 päivää


Tee tätä harjoitusta yhtäjaksoisesti vähintään viikon ajan. Havaitse positiiviset muutokset mielentilassasi.

Monet kokevat tämän harjoituksen niin miellyttävänä, että jatkavat sitä automaattisesti vaikka seitsemän päivää tulee täyteen. Ja syytä olisikin jatkaa. En keksi siitä mitään negatiivista, että ajattelee joka päivä asioita, joista on kiitollinen elämässään. Tästä harjoituksesta ei voi seurata mitään muuta kuin hyvää!


Mistä olla kiitollinen?


Jokaisella on asioita, joista olla kiitollinen. Toisille niitä tulee helpommin mieleen kuin toisille. Tässäkin harjoitus tekee mestarin. Joku voi kokea, että toisilla on enemmän asioita, joista olla kiitollinen. Mutta jokaisella joka tätä lukee, on jo monta aihetta kiitollisuuteen.

Esimerksi:
- osaat lukea
- osaat suomea
- sinulla on laite, jolla surffata netissä
- sinulla on toimiva nettiyhteys käytössä
- sinulla on aikaa surffata internetissä
- olet kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi

Minä olen tänään kiitollinen siitä, että sain tämän blogitekstin kirjoitettua :-)
Heräsin hyväntuulisena.
Kävin aamulla treenaamassa kuntosalilla.
Sali oli oikein loistavasti varusteltu ja hieno paikka.
Palautusjuoma maistui herkulliselle.
Aamulla ei satanut, joten pääsin kuivana salille ja kotiin.
Lounas oli oikein maittava ja terveellinen.
jne.

Valveillaoloaikaa on vielä 9 tuntia jäljellä, joten saan 3-5 asiaa helposti täyteen tänään. Aivan kuten kaikkina muinakin päivinä. Aivan kuten sinäkin saat.

Mistä sinä olet tänään kiitollinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti