1. toukokuuta 2013

Hymyile

Hymy. Miltä sinusta tuntuu kun sinulle suodaan hymy?

Miltä tuntuu asioida hymyilevällä kaupan kassalla verrattuna siihen että asioisi hymyttömällä kassalla?

Miltä tuntuu kun vastassa on hymyilevä asiakaspalvelija? Hymyilevä ystävä? Hymyilevä puoliso? Häntää heiluttava koira?

Kun vastassa on hymyilevät kasvot, niin hymy tarttuu sinuunkin erittäin todennäköisesti vaikka olisitkin vain hetki sitten vielä ollut huonolla tuulella.

Levitätkö itse hymyjä ympäristöösi? Miten tervehdit perheenjäseniäsi aamulla? Entä työkavereita? Miten kohtaat ystäväsi?

Jos olet asiakaspalvelutyössä, miten kohtaat asiakkaasi? Pidätkö huolen, että olet aina hymyilevä, ystävällinen ja auttavainen? Ja vaikka olisit asiakkaisiin yhteydessä vain puhelimitse, niin hymy kuuluu myös puheesta, joten ota hymy kasvoillesi myös puhelimessa puhuttaessa.

Hymyile usein - mieluiten aina


Hymyssä on se hyvä puoli, ettei se kulu. Hymyillä voi aina. Sinulle ei ole suotu tiettyä määrää hymyjä päivässä, vaan se on ehtymätön voimavara, joten käytä sitä hyväksesi. Hymyile usein ja paljon. Mieluiten aina.

Hymyn fyysiset vaikutukset


Kun hymyilet, kehosi tuottaa hyvänolon hormoneita endorfiineja. Endorfiinit muun muassa vähentävät kipuja.

Hyvä juttu on, ettei kehosi erota onko hymy aito vai ei. Riippumatta siitä mistä syystä vaikutat hymyilyssä käytettäviin lihaksiin, kehosi tulkitsee sen hymyksi ja tuottaa endorfiineja.

Joten jos ei hymyilytä, niin laita kynä hampaiden väliin. Tämä aktivoi poskilihakset ja hetken päästä sinua hymyilyttääkin jo oikeastikin. Jos haluat nopeuttaa vaikutusta mene peilin eteen tai muiden ihmisten eteen. Kun näkee itsensä peilistä kynä hampaiden välissä tai muiden ihmisten hölmistyneet ilmeet, siinä voi hymyn sijaan irrota jo naurukin.

Hymyn henkiset vaikutukset


Hymy levittää ympäristöönsä iloa ja hyvää oloa. Kun hymyilet ja sinulle hymyillään takaisin, se tuottaa hyvää oloa ja iloista mieltä.

Huomioi oma ilmeesi kohdatessasi muut ihmiset. Pyri aina kohtaamaan muut hymyillen. Hymyllä pääset huomattavasti pidemmälle oli kyse sitten työhaastattelusta, asiakaspalvelutilanteesta tai kumppanin kohtaamisesta.

Hymy pelastaa päivän


Hymyile - se saa ihmiset ihmettelemään mitä sinulla on mielessä. Jos joku ei kestä jatkuvaa hymyilyäsi, hän ei ole seurasi arvoinen. Älä lakkaa hymyilemästä sen takia, jos joku ei sitä kestä.

Hymysi voi pelastaa jonkun ihmisen päivän. Ota tavaksesi hymyn tartuttaminen muihin. Kun itse hymyilet, saat todennäköisemmin aina itsekin hymyilevän vastaanoton. Lausahdus kohtele toisia niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan sopii tähänkin tilanteeseen. Hymyile, niin sinulle hymyillään.

Hymyillään kun tavataan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti