5. kesäkuuta 2018

Minkä eteen olet valmis tekemään kaikkesi?

Joidenkin asioiden eteen on valmis näkemään hieman enemmän vaivaa kuin toisten. 

Sinunkin elämässäsi on varmasti asioita, joiden saavuttaminen on vaatinut sinnikkyyttä ja määrätietoisuutta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi opinahjoon pääseminen, työpaikan saaminen, unelmapuolison sitouttaminen, fyysinen kunto tai vaikka jokin opittu taito. 

Yksi esimerkki asiasta, jonka eteen ollaan valmiita tekemään paljon, on jälkikasvun hankinta. Jotkut käyttävät siihen valtavasti aikaa ja taloudellisia resursseja ja viimeisetkin oljenkorret. Niin suuressa kaipuussa saattaa puolisokin mennä vaihtoon, kun itse jälkikasvu on se päätavoite.

Ajankäyttö ja vaivannäkö paljastavat sinut


Kun mietin asiaa omalla kohdallani, tajusin että selkein asia, jonka eteen olen valmis näkemään vaivaa, on onnellinen parisuhde. Aika, jonka olen kuluttanut erilaisissa deittipalveluissa, miesten kanssa viestitellessä ja treffeillä käydessä, on valtava.

Jos olisin käyttänyt sen ajan johonkin muuhun, olisin voinut saavuttaa jo jotain suurta tai edes oppia jonkin taidon. Mutta parisuhde nyt vain sattuu olemaan sellainen asia, jota oikeasti haluan. Kaipaan toista puoliskoa, jonka kanssa vain on hyvä olla. 

Haluaisin myös oppia vetämään leukoja, mutta panostus siihen on minimaalinen verrattuna puolison etsintään.

Haluaisin oppia japania, mutta koen sen olevan vaikeampaa kuin sen oikean löytäminen, vaikka järki sanookin, ettei asia varmastikaan ole niin.

Haluaisin vähän sitä sun tätä, mutta ne asiat, joita oikeasti haluan, jyräävät kyllä kaiken muun alleen. Treffeille järjestän aina lopulta aikaa, jos toinen vain vaikuttaa yhtään potentiaaliselta.

En halua olla sinkku, joka ei halua olla sinkku, mutta joka ei tee mitään muuttaakseen parisuhdestatustaan. Pakotan itseni aktiivisesti tapaamaan uusia ihmisiä. Helpompaahan se olisi jäädä kotiin nauttimaan elämän muista osa-alueista. Silloin ei ainakaan tule torjutuksi.

Tai voisihan sitä odottaa, että se oikea vain yllättäen kävelee vastaan jonain päivänä, mutta minä en ole halukas jättämään asiaa tuollaisen sattuman varaan. Kaikista kohtaamisista on kuitenkin mahdollista saada jotain elämäänsä. Vaikka puolisoa ei löytyisikään, saan ainakin kuulla mielenkiintoisia elämäntarinoita ja oppia paljon uutta ihmisistä ja heidän ajattelustaan ja käytöksestään.

Toki välillä mietin, että mihin sitten sen kaiken kumppanin etsintään käyttämäni ajan sijoitan, kun se oikea löytyy. Mutta vastaus siihen kysymykseen on helppo - voin käyttää sen suhteen kehittämiseen ja ylläpitoon. Mutta vapautuisiko silloin resursseja - tahdonvoimaa, päättäväisyyttä, sinnikkyyttä ja määrätietoisuutta -  jonkin muun unelman tavoittelemiseen? Mikä se voisi olla?

Mikä on elämäsi heikoin lenkki?


Elämänsä voi jakaa itselle sopiviin osa-alueisiin. Minulle luontainen jako tällä hetkellä on:
  • koti
  • henkinen terveys
  • fyysinen terveys
  • parisuhde
  • ystävät 
  • talous 
  • työ / opiskelu
  • vapaa-aika

Jos haluaa nopeasti tuloksia elämänlaatuunsa, kannattaa alkaa kohentaa sitä osa-aluetta, jossa on suurimpia puutteita.

Parisuhde on oman elämäni suurin epäkohta tällä hetkellä, koska sitä ei ole. 

Kun saisin parisuhdeasian kuntoon, uskon, että seuraavana asialistallani olisi työ, joka omalta osaltaan vaikuttaa vahvasti talouteen, mutta myös henkiseen ja fyysiseen terveyteen ja vapaa-aikaan.

Missä asioissa sinä huomaat itsessäsi periksiantamattomuutta?
Minkä eteen sinä olet valmis tekemään kaikkesi?

Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti