19. kesäkuuta 2018

Älä anna elämän lipua ohi

Jäät varmasti joskus jumiin ajatuksiisi.

Mitä enemmän mietit, sitä syvemmälle olemassa oleviin tai jopa vain kuviteltuihin ongelmiin uppoat. Luot mielessäsi kauhukuvia, kuvittelet mörköjä sängyn alle tai piirrät piruja seinille.
Elämä lipuu helposti ohi murehtiessa. Itsekin käytin ennen valtavasti aikaa murehtimiseen, kunnes tulin allergiseksi jossittelulle.

Älä anna jossittelun loputtoman virran viedä sinua

Jossitteluallergiani on äitynyt jo niin pahaksi, etten nykyään enää edes kestä kuunnella urheiluselostuksia. Kuulen niissä vain loputtoman spekuloinnin, että jos x niin sitten y tai jos z niin sitten q ja tulen hulluksi tuollaista kuunnellessa. Jätän kisat katsomatta ja kuuntelematta ja selvitän tulokset sitten jälkikäteen - jos kiinnostaa.
Minulle jossittelu ja spekulointi eivät aiheuta kutkuttavaa jännitystä vaan stressiä, sillä olen opettanut mielelleni, että sellainen on täysin turhaa. Esimerkiksi tulevaisuuden kuviteltuja ongelmia on turha murehtia nyt.

Elämä ohi murehtiessa

Tulevaisuudessa on sama vika kuin kotisohvan penkkiurheilussa - lopputulos ei ole sinun käsissäsi. Voit toki pyrkiä vaikuttamaan omaan tulevaisuuteesi nykyhetken valinnoillasi, mutta konkreettisesti se on ulottumattomissasi tällä hetkellä.

Ethän anna elämäsi valua hukkaan tulevaisuuden kuviteltujen ongelmien takia. Jos haluat velloa ongelmissa, keskity mieluummin ajankohtaisten asioiden ratkaisemiseen.

Luo parempi tulevaisuus nyt

Ainoa ajankohta, jolloin voit vaikuttaa asioihin, on tässä ja nyt. Tämän hetken ajatuksesi ja niiden aktivoimat teot ja sanat luovat tulevaisuutesi.
Kun huomaat murehtivasi, palauta itsesi nykyhetkeen ja käytä energiasi niiden asioiden käsittelyyn, jotka voit ratkaista tai joille voit tehdä jotain konkreettista juuri sillä hetkellä.

Mitä jos nauttisit asioista nyt, sen sijaan että murehdit niiden mahdollista menettämistä tulevaisuudessa?

Entä mitä voisit tehdä nyt pienentääksesi menettämisen riskiä tai kauhuskenaarion toteutumisen todennäköisyyttä?

Mitä voisit tehdä juuri nyt luodaksesi itsellesi paremman huomisen?
Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti