12. joulukuuta 2017

PING Helsinki Business Festival 2018 - oletko mukana?

Jos et ole koskaan ennen kuullutkaan Ping Helsinki Business Festivalista, ei se mitään, en minäkään ollut vielä vuosi sitten, kunnes törmäsin tapahtumaan tammikuun loppupuolella Lyhyenä hetkenä -blogitekstin jälkikirjoituksessa.

Kyseessä on vaikuttaja- ja sisältömarkkinointiin keskittyvä seminaari, joka järjestetään kerran vuodessa Helsingissä. Sama taho järjestää myös kuukausittain PING Studioita.


PING Helsinki Business Festival 2017 antia 


Aika monenlaisissa tapahtumissa ja seminaareissa on tullut käytyä, mutta PING kyllä erottui kaikista aiemmista - eikä ihme, kun järjestäjinä ovat vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaiset.

Seuraavaksi esittelen (häpeilemättä), mitä koin ja mitä minulle jäi käteen tai mieleen vuoden 2017 tapahtumasta.


Miniluksusloma arjen keskellä 


Sain pienen loman arjen keskelle, sillä tapahtuma järjestettiin Clarion Hotel Helsingissä, johon seminaarivieraat saivat majoittua sopuhintaan. Minäkin innostuin ja varasin itselleni ja seuralaiselleni huoneen, vaikka asunkin pääkaupunkiseudulla ja olisin siten hyvin päässyt vaikka taksilla kotiin illan päätteeksi.

Eipä kyllä ollut yhtään pahitteeksi nauttia hotelliluksuksesta. En voi muuta kuin lämpimästi suositella tällaista vaikka vain yhden yön irrottautumista omasta arjesta.


Elämäni parhaimmat bileet 


Seminaaripäivän päätteeksi olivat jatkot ja sitten vielä jatkojen jatkot.

Saisiko olla drinkki? 


Jatkoilla oli avoin baari, mitä en tiennyt etukäteen. En ollut koskaan aiemmin osallistunut avoimen baarin tapahtumaan. Tuliko juotua? Kyllä. Vedinkö överit? Yllättäen en, vaikka minulla olikin välillä yksi juoma per käsi -taktiikka käytössä.

Noista bileistä löysin uuden lempidrinkkini eli vaikuttajamarkkinointi onnistui erinomaisesti. Tuon illan jälkeen on tullut ostettua jo kolme rommipulloa ja nautittua useampikin Sailor Tom -drinkki.

Saisiko olla livemusiikkia?


Jatkoilla esiintyi Evelina, joka oli minulle täysin tuntematon kuuluisuus. Muut vieraat lauloivat mukana, mutta koska minä en saanut edes sanoista selvää, googletin aina kunkin kappaleen sanat, jotta pääsin fiilikseen mukaan.

Tykästyin erityisesti yhteen kappaleeseen, jonka sitten ostin päästäkseni yhä uudestaan muistelemaan illan loistavaa tunnelmaa.

Saisiko olla kotiinviemisiä?


Kun tuli aika poistua jatkoilta ja siirtyä jatkojen jatkoille, tyhjensin matkan varrella Fazerin standia alkoholin avustamalla rohkeudella. Maistatuksessa olivat Puuma-karkit, ja nappasin sitten mukaani 'muutaman' pussin töihin viemisiksi. Saivat työkaveritkin sitten maanantaina palan PING festivaalia ja suunsa makeaksi.


Ai se seminaari? 


Pitäisikö tapahtumasta muistaa jotain muuta kuin avoin baari, hyvät bileet ja hotelliyö?

Kuuntelin kyllä kaikki keynote-puheet ja osallistuin kahteen rinnakkaisohjelmaan, vaikka harmittavasti omat suosikkini olivatkin samaan aikaan, joten pääsin osallistumaan vain yhteen mielekkääseen ja toisen jouduin arpomaan ei kiinnostavien aiheiden joukosta.

Etukäteissuosikkini Opi parhailta - 12 vinkkiä kirjoittamiseen täytti odotukseni ja vielä yllätti positiivisesti, kun 23. elokuuta postiluukustani tipahti 12 tarinaa kirjoittamisesta -kirjan arvostelukappale. Kirjan tekijät, jotka pitivät tuon luennon, lupasivat lähettää kaikille osallistujille kirjan sen ilmestyttyä, ja pitivät lupauksensa.


Mitä maksoi?


Uskomattominta mielestäni tässä koko kokemuksessa on se, että maksoin ainoastaan hotelliyöstä ja seuralaisen lipusta jatkoille. Kaikki muu tarjottiin, sillä minut valittiin hakuprosessin kautta Content Guru -osallistujaksi. Pääsin osallistumaan seminaariin, jatkoille ja jatkojen jatkoille ilmaiseksi, ja päivään sisältyivät lisäksi erittäin runsaat ja laadukkaat ruoka- ja juomatarjoilut, myös ne alkoholijuomat.

Nyt tuo vaikuttajien hakuprosessi on jälleen auki, joten ei muuta kuin hakemusta kirjoittamaan, jos koet olevasi jonkinlainen somevaikuttaja ja kiinnostuksesi PING Helsinki Business Festivalia kohtaan heräsi. Mikäli tulet valituksi, en usko, että osallistuminen tuottaa pettymyksen, kunhan vain olet avoimin ja rohkein mielin liikenteessä. Tapahtumaan on toki mahdollista päästä osallistumaan myös muissa rooleissa.

Minulle vaikuttajamarkkinointijutut olivat viime keväänä liian uutta, että olisin niistä vielä saanut otetta, mutta ei osallistuminen todellakaan hukkaan mennyt. Minuun vaikutettiin, ja varmasti minäkin vaikutin osaltani moniin kertomalla jälkikäteen kokemuksestani tavalla tai toisella - vaikka sitten vain maistattamalla uutta lempidrinkkiäni, joka ei ole saanut muuta kuin kehuja osakseen tähän mennessä. Työkaverit tosin saivat drinkkien sijaan tyytyä vain karkkeihin, mutta hyvin nekin kelpasivat.
Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti