19. joulukuuta 2017

Omannäköinen joulu

Joulu voi olla valtava stressinlähde, jos lähtee mukaan siihen kaikkeen, mitä pitäisi olla. Pitäisi lähettää joulukortteja. Pitäisi ostaa joululahjoja. Pitäisi valmistaa jouluruokia, tehdä joulusiivous, koristella koti, käydä joulukirkossa... Sinä tiedät parhaiten, mitä kaikkea sinun pitäisi-listallasi on.

Mutta mitä jos tekisitkin joulusta omannäköisesi?

Tekisit joulusta juuri sellaisen kuin sinä haluat.


Rauha ja ilo


Minun jouluni muotoutuvat kahden sanan ympärille - rauha ja ilo.

Jouluna haluan rauhoittua. Haluan, ettei ole pakko tehdä mitään tai mennä mihinkään. Voin halutessani vain olla kotona ja tehdä mitä haluan, tai olla tekemättä. Voin vaikka käpertyä sohvan nurkkaan katsomaan elokuvaa tai lukemaan kirjaa kuuma glögimuki käsien ulottuvilla. Tai voin vain olla ja katsella jouluvaloja ja nauttia rauhasta.

Iloa saan jouluuni kuuntelemalla lempijoululaulujani ja nauttimalla jouluruokia ja -herkkuja, joista pidän. En stressaa joulukorteista enkä lahjoista. Lähetän kortin, jos siltä tuntuu. Annan lahjan, jos saan hyvän idean ja pystyn sen toteuttamaan.


Joulun luonti


Kotiini luon joulun yleensä vasta aattona tai aaton aattona riippuen siitä, miten vapaat menevät. Tänä vuonna luon joulun ehkä jo aaton aaton aattona.

Perinteisiini kuuluu kuusen koristelu. Kyseessä on pieni muovikuusi, joka on kulkenut mukanani jo vuosia kodista toiseen. Samalla kun koristelen kuusen, kuuntelen joulusadun, jota olen kuunnellut jo alle kouluikäisestä lähtien. Tästä kuusenkoristeluperinteestä alkaa minun jouluni ja minun joulurauhani.

Aattoon kuuluvat joulupuuro ja joulurauhan julistus - eikä itseasiassa muuta. Tai no, glögi ja joulutortut vielä, niin sitten on aika täydellistä.


Tee joulusta omannäköisesi


Minusta joulussa parasta on se, että siitä saa tehdä juuri sen näköisen ja oloisen kuin itse haluaa. Mutta jotta siihen pystyy, on opittava ja tiedostettava, mikä itselle on tärkeätä joulussa - ja juuri tänä vuonna.

Jouluna ei todellakaan ole tarkoitus suorittaa. Tee joulusta rohkeasti sellainen kuin sinä itse haluat. Jos joku muu perheessäsi haluaa jotain muuta, hän voi itse tehdä sen tai ehkä voitte tehdä kompromissin.

Tärkeintä on, että sinä itse tiedät, mistä sinun joulusi syntyy ja koostuu. Kun tiedät, mikä sinun joulussasi on tärkeätä, pidä siitä lujasti kiinni. Luo ja ylläpidä perinteitä, jotka luovat sinulle omannäköisen joulun.


Hyvää Joulua


Toivotan sinulle rauhallista ja iloista joulunaikaa - rentoudu ja nauti joulusta juuri omalla tavallasi.


Suosittelen luettavaksi myös: 
Luo itsellesi joulurauha
Miten luoda joulu ilman stressiäTämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti