7. marraskuuta 2017

Miten valmistautua pikkujouluihin

Mitä odotat pikkujouluilta?

Entä mikä on tavoitteesi pikkujouluihin?
Pääsinkö yllättämään kysymykselläni?


Monilla on tavoite pikkujouluihin, mutta vain tiedostamattomalla tasolla. Nyt haastan sinut nostamaan sen tietoiselle tasolle, ja tarvittaessa muuttamaan sitä omia tarpeitasi paremmin palvelevaksi.

Tavoite pikkujouluihin


Suhteellisen yleinen tavoite pikkujouluissa taitaa olla humalatilan saavuttaminen jonkun muun kustannuksella. Joku haluaa syödä hyvin työnantajan piikkiin, ja joku toinen haluaa päästä tanssimaan. Joku haluaa viettää mukavan illan mukavien työkaverien kanssa, ja joku ehkä vihdoin uskaltaa lähestyä työkaveria, johon on ihastunut.

Jonkun tavoitteena voi olla pysyä illan aikana kaukana työkavereista, joista ei pidä. Joku uskaltaa alkoholin rohkaisemana ehdottaa työkaverille sotakirveen hautaamista tai sanoa pomolleen asian, jota on hautonut jo pitkään, oli se sitten positiivista tai negatiivista.


Tavoite on eri asia kuin odotukset


Tavoitteen tulee olla joku asia, joka on vain ja ainoastaan sinusta itsestäsi ja omista teoistasi riippuvainen.

Odotukset taasen koskevat muita, ja siksi ne on hyvä pitää mahdollisimman matalalla. Pysymällä kohtuudessa odotuksissasi vältyt pettymyksiltä ja jätät suuremman mahdollisuuden positiivisille yllätyksille ja kokemuksille.

Ei ole sinun vallassasi, millä mielellä muu porukka on. Lisäksi, jos et itse ole järjestäjänä, on sinulla vähäiset vaikutusmahdollisuudet siihen, missä ja mitä tapahtuu. Toki, jos järjestelyt eivät miellytä, ehkä tarjoudut itse ensi vuonna järjestämään pikkujouluja.

Muista, että voit vaikuttaa suoraan ainoastaan omaan asenteeseesi, tekoihisi ja ulosantiisi.


Oma tavoitteeni ja odotukseni


Koska en ole aikaisemmin ollut tämän työyhteisön kanssa viettämässä vapaa-aikaa, odotan pikkujouluja suurella mielenkiinnolla. On kiinnostavaa päästä näkemään työkavereita työpaikan ulkopuolella ja siten ehkä myös hieman toisenlaisessa ilmapiirissä.

Tavoitteenani on viettää hauska ilta niiden työkavereiden seurassa, joiden kanssa viihdyn töissäkin. Ehkä bonuksena pääsen tutustumaan paremmin johonkuhun, jonka kanssa en ole vielä päässyt jutteluasteelle töissä ja saan siten laajennettua työkaveripiiriäni.

Ehkä joku uskaltaa avautua, jos jokin käytöksessäni ärsyttää ja saamme ilmaa puhdistettua tai väärinkäsitykset oiottua.

En odota ruoalta enkä juomilta mitään, en ohjelmasta enkä paikasta. Minulle tärkeintä ovat ihmiset ja heidän kanssaan vietetty aika. Uskon, että odotukseni ja tavoitteeni täyttyvät, ja saan elämäni ensimmäisistä pikkujouluista hyvät muistot tulevia vuosia varten.

Itseasiassa voisin ottaa myös tavoitteeksi, että jos tanssituttaa, uskallan mennä tanssimaan välittämättä siitä, mitä muut mahdollisesti ajattelevat. Tarkoitus on kuitenkin pitää hauskaa, vai mitä.


Bonusvinkit pikkujouluista selviämiseen


Varaa pikkujoulujen jälkeisille päiville riittävästi aikaa palautumiseen eli älä ainakaan seuraavalle päivälle suunnittele mitään tärkeätä. Paras on, jos voit silloin vain levätä ja tehdä mitä mieli tekee. Sekin antaa jo paremmat mahdollisuudet nauttia pikkujouluista, kun ei tarvitse stressata sitä, mitä kaikkea seuraavana päivänä muka pitäisi tehdä.

Ennen pikkujouluja kannattaa myös varata riittävästi aikaa valmistautumiseen, jotta pääset lähtemään juhliin rentoutuneena ja kiireettä. Mieti asusi ja liikkumiset sinne ja takaisin valmiiksi etukäteen. Muutoksiin kannattaa toki aina varautua, mutta joku suunnitelma on hyvä olla olemassa. Ainakin omalla kohdalla suunnitelmat vapauttavat mieleni rentoon läsnäoloon ja nauttimaan hetkestä.
Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti