24. lokakuuta 2017

Puoliväli saavutettu kahden vuoden tavoitteesta

Asetin itselleni vuosi sitten tavoitteeksi kirjoittaa viikkokirjettä vähintään kaksi vuotta. Nyt tuosta tavoiteajasta on jo puolet takana.

Ensimmäinen viikkokirje (nro 30) lähti tilaajille 24. lokakuuta 2016, ja nyt olen onnistuneesti lähettänyt kirjeen 52 peräkkäisenä maanantaiaamuna.

Aiemmin lähetin kirjeen kuukausittain ja pidin kesätauon, joten muutos on merkittävä.

Miten onnistuin tavoitteessani


Tein selkeän päätöksen ja pysyin siinä, ja pysyn siinä edelleen, vaikka se ei todellakaan ole ollut helppoa joka viikko.

Olen sairastanut vuoden aikana, mikä johti siihen, että rakensin puskurin vastaavien poikkeustilanteiden varalle. Olen kärsinyt niin sydänsuruista kuin motivaation puutteesta sekä ollut väsynyt ja uupunut palkkatöiden takia. Lisäksi olen kohdannut tietoteknisiä ongelmia.

Mutta riippumatta siitä, minkä ongelman olen kohdannut, olen tehnyt kaikkeni saadakseni kirjeen tilaajille viideltä maanantaiaamuisin.


Tein suunnitelman onnistumiseksi


Tein itselleni selkeän suunnitelman saadakseni kirjeen ulos joka viikko aikataulussa.

Pilkoin kaikki viikkokirjeen lähettämiseen vaadittavat tehtävät sopivan kokoisiin palasiin ja ripottelin ne viikkoaikatauluuni, jotta viikkokirjeen tuottaminen sujui mahdollisimman kivuttomasti palkkatyön ohessa.


Päivitin suunnitelmaa tilanteiden muuttuessa


Elämässä harvoin mikään pysyy staattisesti samana vaan tilanteet ja olosuhteet muuttuvat. Kun elämä muuttuu ympärillä ja suunnitelma lakkaa toimimasta, on korkea aika päivittää se.

Kun aloitin kokoaikaisen työn, arkipäivisin kirjoittamiselle käytettävissä oleva aika väheni merkittävästi, joten viikkokirjeen kirjoittamistyö piti pilkkoa pienempiin palasiin ja ripotella pidemmälle aikavälille.

Lisäksi jouduin toteamaan, että töiden jälkeen jäljellä oleva energia ei ole parasta mahdollista luovaan työhön. Jos halusin kirjoittaa työpäivänä, minun tuli hoitaa se alta pois aamuisin ennen kuin menin kuluttamaan pääosan päivän energiastani palkkatyöhön. Tämä oivallus johti unirytmin ja aamurutiinien muuttamiseen.

Hiljattainen töiden alkamisajan muutos pakotti jälleen muuttamaan kirjoittamistehtävien paikkoja viikkoaikataulussani, jotta kaikki hoitui edelleen ajallaan.


Lopputulos ratkaisee


Tavoite on selvä: viikkokirje tilaajille maanantaiaamuisin kello viisi.

Kirjeen vastaanottajan kannalta sillä ei ole mitään väliä, miten tavoitteessa onnistun, joten voin tehdä sen siten, miten se parhaiten sopii omaan elämääni.

Keinoilla ei siis ole väliä, sillä vain lopputulos näkyy lukijoille.


Onnistuminen täysin omissa käsissä


Tällaisesta ajallisesta tavoitteesta on se suuri hyöty, että sen toteutuminen on täysin omissa käsissäni.

Jos tavoitteeni olisi esimerkiksi joku tietty lukija- tai uusien tilaajien määrä viikkotasolla, sen toteutuminen ei olisi minusta kiinni. Toki voisin tehdä asioita sen toteutumisen eteen, mutta en pystyisi takaamaan onnistumista.

Siksi on palkitsevampaa valita tavoite, joka on täysin omista toimista kiinni. Joko lähetän kirjeen joka viikko tai en, ja minähän lähetän vielä ainakin 52 viikkokirjettä.

Vuoden 2018 lokakuuhun mennessä mietin uuden tavoitteen viikkokirjeelle, mutta siihen saakka voit luottaa siihen, että kirje ilmaantuu tilaajien sähköpostiin jämptisti joka maanantaiaamu, ja seuraavana päivänä julkaisen tekstin täällä blogissa.Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti