9. toukokuuta 2017

Oletko valmis tekemään töitä unelmasi eteen?

Tarkoitan kysymystä kirjaimellisesti.

Oletko valmis tekemään töitä ja tienaamaan rahaa jollain muulla toiminnalla mahdollistaaksesi työskentelyn unelmatyösi parissa?


Pidä unelmasi hengissä


Mitä ikinä teetkin, älä anna kenenkään tappaa unelmaasi. Se on sinun unelmasi, joten sinulla on oikeus ja velvollisuus pitää se hengissä.

Jos haluat muusikoksi, älä anna kenenkään hidastaa sinua sanomalla, ettei Suomessa voi tienata rahaa muusikon uralla.

Jos haluat kirjailijaksi, älä anna itsesi lannistua suomen kielen pienistä markkinoista.

Älä usko, jos joku tulee sanomaan sinulle, että unelmasi on harvojen etuoikeus ja sinulla eivät rahkeet riitä.

Pidä itsesi hengissä


Yksi yleinen neuvo unelmien seuraamiseen on, että hyppää ja katso, löydätkö jotain, joka kannattelee sinua. Olen itsekin neuvonut niin ennen, mutta en neuvo enää.

Mitä ikinä teetkin, älä seuraa unelmaasi sokeasti ja hyppää ilman turvaverkkoa tai selustan turvaamista. Takaisin pinnalle räpiköinti ei välttämättä onnistu.

Olet toki vapaa hyppäämään tyhjyyteen ja ottamaan sen riskin, sillä kyse on sinun elämästäsi, mutta on olemassa muitakin vaihtoehtoja toteuttaa unelmiaan. Asioita ei tarvitse tehdä vaikeimman kautta.

Overlap-metodi unelmien seuraamiseen


Sen sijaan, että antaisit muiden lannistaa sinut ja tappaa unelmasi tai hyppäät tyhjän päälle ja tapat itse unelmasi, suosittelen kokeilemaan Overlap-metodia, josta Sean McCabe puhuu.

Overlap-metodin avulla pääset nykyisestä elämästäsi elämään, jonka haluat.

Tyhjän päälle hyppäämisen sijaan sinun tulee varmistaa ensin, että elämisen kulut on katettu. Vasta kun raha-asiasi ovat kunnossa, voit oikeasti seurata unelmiasi, sillä silloin voit tehdä asioita rahan sijaan rakkaudesta.

Overlap-metodin kaksi vaihtoehtoa


Vaihtoehto 1: palkkatyö


Turvallisin vaihtoehto on, että olet palkkatyössä, josta saatavat tulot kattavat kokonaan elämisesi kustannukset. Silloin voit edistää unelmaasi vapaa-ajallasi täysin ilman rahahuolia.

Kun rahat elämiseen tulevat muualta, sinulla ei ole mitään paineita saada unelmatyöstä rahaa, joten voit tehdä mitä haluat, maksetaan siitä tai ei.

Se luo valinnanvaraa ja vapautta, kun et ole millään tavalla riippuvainen unelmastasi saatavista tuloista. Sinun ei tarvitse tehdä projekteja eikä työskennellä asiakkaiden kanssa, joita et halua. Sinun ei myöskään tarvitse myydä itseäsi halvalla, vaan voit pyytää mitä haluat. Voit myös päättää tehdä ilmaiseksi.

Kun voit vapaasti tehdä sitä, mitä oikeasti haluat, todennäköisesti myös nautit siitä enemmän, eli teet sitä enemmän ja siten myös kehityt paremmaksi nopeammin.

Palkkatyötähän voit sitten vähentää, kun alat saada unelmastasi tienestejä. Mutta pääset toteuttamaan itseäsi paljon stressittömämmin, kun tiedät, että sinulla on rahaa maksaa vuokra, ruoka ja muut elämän välttämättömyydet, sekä ehkä hieman huvejakin.

Vaihtoehto 2: kuuden kuukauden menot on uusi nolla


Jos rinnakkainen työskentely ei onnistu, on tietenkin pakko hypätä tyhjän päälle. Mutta silloinkaan ei kannata hypätä täysin tyhjän päälle, vaan säästää ensin vähintään kuuden kuukauden kuluja vastaava summa talteen, jotta sinulla on ainakin puoli vuotta aikaa saada unelmatyösi kattamaan elämäsi kustannukset.


Overlap käytännössä


Jos olet jo toteuttamassa unelmaasi ja kukkaron nyörit ovat tiukalla, on yksi vaihtoehto etsiä vaihtoehtoisia tulovirtoja unelmatyön rinnalle, kuten esimerkiksi osa-aikatyö. Palkkatyön tekeminen ei ole häpeä, vaikka tavoitteenasi olisikin esimerkiksi yrittäjyys tai taiteilijan ura. Jos onnistut luomaan itsellesi passiivisen tulolähteen, vielä parempi, sillä se ei vie ajallisia resurssejasi.

Jollain tavalla on kuitenkin hyvä varmistaa, ettei sinun tarvitse murehtia raha-asioita. Vain siten sinulle jää kaikki mahdollinen kapasiteetti, ainakin henkinen, unelmasi toteuttamiseen.

Itse toteutan nyt unelmaani ensimmäisen vaihtoehdon eli palkkatyön avulla. Hyppäämistä tyhjän päälle olen jo kokeillut, ja olen onnellinen, että selvisin siitä kokemuksesta. Totean vain, että pudotus oli aika pitkä eikä kovin mukava, ja lopulta sieltä kuopasta on sitten kuitenkin ihan itse kivuttava takaisin ylös, joten en suosittele kokeilemaan.

Lisätietoja Overlap-metodista


Overlap-metodista julkaistaan kesällä kirja, jonka audioversio on ladattavissa ilmaiseksi ensimmäiset kaksi viikkoa julkaisusta, mikä on ihan loistava juttu.

Jos halut nyt heti lisää infoa, kuuntele tämä englanninkielinen podcast aiheesta: The Overlap Technique - A Crash Course.Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti