23. toukokuuta 2017

Juhlithan joka päivä?

Yksi tärkeimmistä opeista, jonka olen saanut erilaisista valmennuksista ja seminaareista on niinkin yksinkertainen asia kuin aikaansaannosten ja onnistumisten juhliminen. Olen oppinut tietoisesti lisäämään hyviä tunteita elämääni.


Juhlat osaksi arkea


Yleensä kun puhutaan juhlimisesta, tarkoitetaan häitä, valmistujaisia, tupaantuliaisia tai vain jotain ajankohtaa kalenterissa, joka antaa syyn alkoholin runsaallekin nauttimiselle, oli sitten kyseessä syntymäpäivät, vappu, juhannus tai uusi vuosi.

Myönnän, etten erityisemmin pidä juhlista. Koen liikaa paineita, kun minun ikään kuin odotetaan nauttivan tiettynä päivänä ja kellonlyömänä elämästä. Toisaalta en myöskään halua odottaa seuraavia juhlia juhlistaakseni elämää.

Haluan, että ilolla ja riemulla on tilaa tulla elämääni silloin kun ne ovat tullakseen. Siksi olen päättänyt, että juhlat ovat osa arkeani ja annan niille tilaa jokapäiväisessä elämässäni.

Miten juhlia?


Juhlat eivät elämässäni vaadi hienoja vaatteita, upeaa meikkiä tai hyviä tarjoiluja. Arjessani juhlat voi pitää vaikka kotiverkkarit jalassa ja tukka likaisena. Aivan kuten toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin päätimme miehen kanssa ex-tempore skoolata kuohuviinillä meille ja rakkaudelle.

Koska spesiaalitilanne ja halu juhlia voi yllättää milloin vain, pidän jääkaapissa aina varalta pientä alkoholitonta kuohuviinipulloa. Mutta kupin kallistaminen ei todellakaan ole ainoa tapa juhlia, vaan tapoja on lukemattomia.

Voit juhlia millä tahansa tavalla, joka aiheuttaa sinulle hyviä tunteita. Minulla toimivat esimerkiksi:

  • halaaminen
  • musiikin kuunteleminen
  • laulaminen
  • tanssiminen
  • hetkestä nauttiminen
  • ääneen lausuttu kehu
  • tuulettaminen elein ja sanoin

Tuulettamisen opin seminaareissa. Ainakin Joseph McClendon III opettaa sitä. Toistoja sekin taito on vaatinut niin kuin mikä tahansa muukin uuden oppiminen. Toki urheiluun ja kilpailuun liittyen olen osannut sen jo aiemmin, mutta nyt siirsin tuon taidon myös muuhun elämään.

Nykyään tuuletan spontaanisti milloin mistäkin syystä. Jos vaikka joku tulee kehumaan minua töissä hyvin tehdystä työstä, huudahdan jee ja tuuletan. Se tulee nykyään automaattisesti sen enempää miettimättä tai ajattelematta. Ei tullut ennen, sillä ennen en osannut ottaa kehuja vastaan. Olin vain vaivaantunut, jos joku sanoi jotain positiivista. En ehkä edes uskonut kehua.

Jos tuulettaminen ei sovi tilanteeseen, toinen hyvä tapa reagoida kehuihin on sanoa kiitos. Mikäli haluat lisää kehuja, voit sanoa kiitos, kerro lisää. Tämän vinkin opin aikoinaan Ilkka Koppelomäeltä.

Jos oikein kovasti haluan juhlia jotain, ja tilanne sen sallii, pistän tanssijalalla koreaksi. Laitan jonkun lempibiisin soimaan, ja tanssin ja laulan sen tahtiin sydämeni kyllyydestä.

Mutta tuulettaminen, tanssiminen ja muut luettelemani tavat eivät ole ainoita tapoja juhlia. Etsi ne tavat, jotka toimivat sinulla parhaiten.

Suosittelen kuitenkin valitsemaan sellaiset tavat, jotka aiheuttavat hyviä tunteita ja hyvää oloa nyt, eivätkä sabotoi tulevaisuuden hyvää oloasi. Esimerkiksi ruoalla, juomalla tai muilla nautintoaineilla juhliminen ei välttämättä pitkällä aikavälillä tuota hyviä tunteita ja hyvää oloa.

Mitä juhlia?


Kaikkea voi juhlia, mutta helppoja konkreettisia hetkiä ovat ne, kun joku kehuu sinua, saat hyviä uutisia tai iloisen yllätyksen, onnistut jossain tai vaikka vain hyvästä yrityksestä.

Onnistumiset


Onnistumisten ei tarvitse edes olla suuria, että niitä voi juhlia. Ensin sinun on kuitenkin opittava näkemään onnistumiset. Vasta sen jälkeen kun huomaat ne, voit pysähtyä niiden äärelle juhlimaan ja olemaan kiitollinen.


Aikaansaannokset 


Aikaansaannokset ovat myös juhlimisen arvoisia. Ehkä siitä ei tullut sitä mitä halusit tai se meni jopa pieleen. Mutta jo pelkästään se, että edes yritit, on juhlimisen arvoista.

Se, että uskaltautuu oman mukavuusalueen ulkopuolelle kokeilemaan jotain uutta, on jo itsessään saavutus ja siten juhlimisen arvoinen suoritus - lopputuloksesta riippumatta.

Epäonnistuminen se on vasta sitten, kun lakkaat yrittämästä. Muista se.


Tee elämästäsi juhlaa


Muista, että mitä ikinä saatkin päivän aikana tehtyä, sinun kuuluu aina juhlia sitä. Unohda vähättely ja mollaus. Sen sijaan korosta sitä, mitä olet saanut aikaan.

Seuraavaksi aion juhlia sitä, että sain tämän tekstin valmiiksi. Sitten on vuorossa aamiaisenlaittobileet keittiössä ja sen jälkeen onkin jo aika juhlia töihin lähtöä.

Mikä tahansa aikaansaannos on juhlimisen arvoista.

Miten sinä aiot juhlistaa elämääsi tänään?Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti