21. maaliskuuta 2017

Sisäinen rauha saavutettu - vuosikatsaus 2017

Sanotaan, että tulee elää tässä hetkessä. Olla kiitollinen ja nauttia siitä mitä on. Olla tyytyväinen juuri tässä ja nyt.

Mutta sen lisäksi tulee tähdätä koko ajan korkeammalle, asettaa tavoitteita ja tavoitella mahdottomia.

Näiden kahden näennäisesti ristiriitaisen asian saamisessa sopivaan tasapainoon riittää opettelemista ja työnsarkaa varmasti loppuelämäksi, mutta koen päässeeni uudelle tasolle viimeisen vuoden aikana.


Oma tontti kunnossa


Asiat ovat tällä hetkellä todella hyvin. Joku voisi olla toista mieltä katsoessaan elämääni ulkopuolelta, mutta itse tunnen rauhan sisälläni, minkä johdosta elämäni yksinkertaisesti vain tuntuu paremmalta nykyään.

Huolto ja ylläpito


Omasta mielestäni olen saavuttanut jotain, kun olen oppinut valitsemaan mitä minä haluan ja mikä on minulle hyväksi.

Pidän parempaa huolta itsestäni pyrkimällä varmistamaan kaikissa tilanteissa ensin, että minulla on hyvä olla. Konkreettisimmallaan se tarkoittaa sitä, että jos minulla on nälkä, syön; jos jano, juon; ja jos minua väsyttää, pyrin järjestämään kunnon yöunet mahdollisimman pian.

Lisäksi pyrin tekemään asioita, joiden tekemättä jättäminen harmittaisi tulevaisuudessa. Tällaisia ovat muun muassa päiväkirjan kirjoittaminen ja liikunta. Niistä saatava hyöty ei ole yhtä välitön kuin syömisestä ja juomisesta, mutta nautin niiden tekemisestä ja tiedän, että ne tekevät minulle hyvää henkisellä ja fyysisellä tasolla. Ne toimivat ikään kuin ongelmien ennaltaehkäisynä.

Puolustus


Olen saanut rakennettua omaa puolustusmuuriani vahvemmaksi. Välitän vähemmän, jos lainkaan, siitä mitä muut minusta ajattelevat. Keskityn siihen, että olen itse tyytyväinen itseeni. Käyttäydyn oikeudenmukaisesti ja reilusti. Olen ystävällinen.

Olen myös opetellut pitämään puoliani. Jos joku läheinen sanoo pahasti, uskallan sanoa, että nyt ei tuntunut hyvältä. En jätä asioita hautumaan, vaan pyrin käsittelemään ne mahdollisimman pian. Monestihan tilanteet ovatkin vain väärinkäsityksiä, joiden pohjalta ei kannata olettaa mitään eikä varsinkaan rakentaa mitään suurempaa ongelmaa.

Suhteet rajanaapureihin


Olen oppinut nauttimaan ihmisistä. Uskallan puhua vieraille, moikata naapureita ja tuoda julki mielipiteeni.

Uskallan olla oma itseni ja hyväksyn sen, jos joku ei pidä minusta.

Uskallan kysyä kysymyksiä ja olla tyhmä. Vain siten minulla on mahdollisuus oppia uutta.

Tarjoan apua, ja olen myös valmis pyytämään ja ottamaan vastaan apua.

Annan anteeksi omat ja toisten virheet. Vahinkoja sattuu, mutta kun kyse on tärkeästä asiasta, on minun edelleen vaikea hyväksyä välinpitämättömyyttä ja huolimattomuutta.

Sanon kiitos, kannustan ja kehun, kun on aihetta, vaikka vain jotain pientäkin. Jos joku pelastaa päiväni, kerron sen hänelle. Hän on ansainnut kuulla sen.

Jos näen jotain kaunista, totean sen ääneen. Elämä nimittäin on paljon hauskempaa, kun voi hymyillä, moikata ja heittää läppää, myös ihan vieraidenkin kanssa.

Ilolla juuri nyt


Nautin asioista tässä ja nyt. En säästele juhla-astiastoa juhliin, joita en välttämättä koskaan järjestä, vaan käytän parhaita astioitani arjessa. En pihtaa kauniita serviettejä jättääkseni niitä tuleville sukupolville perinnöksi.

Olen opetellut käyttämään kauneinta, ihaninta ja sitä omaa suosikkia. Jos se kuluu, hajoaa tai katoaa, ei voi mitään. Mutta ainakin se antoi minulle iloa sen hetken.

Saattaa nimittäin käydä niin, että se ei enää tuota minulle iloa puolen vuoden tai vuoden päästä, tai ehkä enää koskaan. Joten jos en nauti siitä nyt, se ei tule ehkä koskaan täyttämään tehtäväänsä elämässäni.

Nyt kun se tuottaa iloa, nyt sitä pitää käyttää ja nyt siitä pitää nauttia.

Elämä on nyt, eikä sitten kun.

Kohti mahdotonta


Vaikka pääasiassa pyrin elämään tätä päivää, ohjaavat unelmat kuitenkin elämääni.

En vain osaa tyytyä ja pysähtyä tähän, mitä nyt on. Olen aina etsimässä jotain muuta, kaipaamassa jotain muutosta. Asiat voi aina tehdä paremmin ja tehokkaammin. Elämästä voi aina nauttia enemmän.

Parhaimpina päivinä ajattelen suuria, tähtään korkealla ja uskon siihen, että pystyn joskus saavuttamaan unelmani. Haluan uskoa, että minusta on johonkin suureen, tai ainakin suurempaan kuin mitä tällä hetkellä olen ja teen.

Samalla kuitenkin muistan, että asiat on hyvin myös nyt. Jotkut asiat ovat loistavasti, jotkut ihan ok, ja joissakin olisi parantamisen varaa. Mutta pääpiirteissään kaikki on suhteellisen hyvin.

Pidän mielessä, että tämän päivän sanat ja teot luovat tulevaisuuteni. Se mitä kylvän tänään, sitä niitän huomenna. En ole vielä oppinut tätä kaikilla elämäni osa-alueilla niin hyvin kuin haluaisin, mutta elämä on matka. Minulla on vielä aikaa oppia, tai ainakin toivon niin.


Elä ja nauti nyt


Huomista ei kukaan pysty lupaamaan, joten siksi on elettävä ja nautittava juuri nyt, tässä hetkessä.

Mutta ei saa myöskään unohtaa tulevaisuutta, vaan sitä tulee suunnitella ja valmistella kuin eläisi ikuisesti ja kaikki olisi mahdollista.

Kun opit elämään tämän ristiriidan kanssa, saavutat sisäisen rauhan ja onnen.

Siitä minun tunnuslauseenikin muistuttaa Nyt on aika -viikkokirjeen lukijoita jokaisen kirjeen lopussa: Unelmat vievät huomiseen, mutta elämä on tehty elettäväksi tässä ja nyt.

Muista aina, että kaikki on mahdollista ja kaikki on hyvin - juuri nyt.

Ensi viikolla kerron sinulle mainiosta tavoitteiden luonti -harjoituksesta, jonka avulla saat helposti luotua samalla kertaa suuren visiosi, pitkän ja lyhyen aikavälin tavoitteet kuin myös päivittäiset tapasi.Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti