22. toukokuuta 2016

Miten siivoamisesta saa hauskempaa

Pelillistäminen on nyt in. Henkilökohtaisen talouden hoitoonkin on jo kehitetty peli. Enpä uskonut, että pelillistäminen tehoaisi minuunkin, kunnes törmäsin hiljattain minimalismipeliin.

Olin kuullut asiasta aiemminkin, mutta vasta nyt kun näin konkreettisen pelilomakkeen silmieni edessä innostuin. Haastoin puolisonkin mukaan toukokuun ajaksi. Säännöiksi sovimme, että peliin laskettavien tavaroiden on oltava fyysisiä ja heti hävitettäviä eli joko suoraan roskiin tai kiertoon. Leikkiin ei tällä kertaa hyväksytty mukaan nurkkiin lojumaan jääviä myytäviä tavaroita.

Vaihtelevalla menestyksellä olen ennenkin hävittänyt turhaa tavaraa. Välillä yritän laittaa koko asunnon kerralla kuntoon, mutta sehän tiedetään miten siinä käy. Alkuinnostuksen laannuttua jäljelle jääneet tavarakasat lykätään pois silmistä mihin vain mahtuu. Välillä yritin 15 minuuttia päivässä raivausta, joka muuttui pian yhteen kertaan viikossa, joka sekin sitten unohtui jonnekin.

Nyt minimalismipelin avulla innostuin taas raivauksesta. Puoliväli on jo ohitettu ja olen edelleen pelissä mukana. Hyväksytän joka päivä puolisolla päivän poistot ja kuun loppuun mennessä saan hävitettyä 496 esinettä suhteellisen pienellä vaivalla. Homma pelittää niin hyvin, että päätin jo jatkaa ensi kuussa uudella haasteella.

Puoliso hoiti haasteen miehiseen tapaan yhdellä rykäyksellä ja sai sillä istumalla jo melkein koko kesäkuunkin poistot hoidettua. Äitienpäivänä vietimme illan hänen lapsuudenkodissaan siivoten vanhoja papereita, ja menemme taas kesäkuussa sinne keräämään lisää minimalismipelin pisteitä hänelle. Olen ikionnellinen keksittyäni keinon, jolla sain miehenkin innostumaan siivouksesta.

Minimalismipelin avulla tavaroiden raivaus on hauskaa ja sehän pelillistämisessä on ideana. Kun on hauskaa, tuloksia tulee minimaalisella vastarinnalla ja pienellä vaivalla ikään kuin huomaamatta.

Kodin siivous -tekstistäni löydät vielä muutaman vinkin kodin siivoukseen, jos sinulla esimerkiksi on vaikeuksia päättää onko jokin tavara säilytettävä vai hävitettävä.

Go lightly -blogista löydät lisätietoja, tulostettavan minimalismipelipohjan ja linkin facebook-tapahtumasivulle.

Mitä sinä voisit pelillistää omassa elämässäsi? Nyt on aika tehdä tylsistä asioista hauskoja.

Parempia siivoushetkiä!


P.S. Tiesitkö, että eräs legendaarinen puhuja on tulossa Suomeen syksyllä. Käy katsomassa puhujavaihtoehdot ja arvaa kuka on kyseessä. Voit voittaa kaksi lippua kyseiseen Wealth Forum Finland 2016 -seminaariin, joka pidetään 9.10.2016.

Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti