19. toukokuuta 2016

Oletko muistanut rentoutua?

Sain taas kuulla outoja, kun minuun iski kevätflunssa, joka vei voimani viikoksi. Olen kuulemma mukavampi sairaana kuin terveenä, sillä sairaana olen rennompi.

On totta, että ainoastaan sairaana minut voi nähdä viettävän koko päivän rennosti sohvalla. Nytkin yritin heti ensimmäisen sairaspäivän jälkeen alkaa puuhailla jotain, mutta heikko olo veti takaisin peiton alle. Myönnyin sairaudelle ja lepäsin.

Toki kapinoin omalla tavallani ja keksin tekemistä, joka ei vaatinut liikkumista. Onnekseni Total Wellness Summit oli juuri samaan aikaan, joten opiskelin terveysasioita videoiden välityksellä ja kudoin villasukkia. Päivänä, jolloin kuume oli korkeimmillaan, en oikeasti tehnyt muuta kuin pidin silmiä auki ja kuuntelin. En edes jaksanut kutoa. Lepäsin vain.

Siinä levätessäni mietin, että varmaan minun pitäisi rentoutua useammin. Kenties olisin rennompi terveenäkin, jos en olisi koko ajan tekemässä jotain. Päätin kokeilla.

Seuraavana lauantaina vietin kolmisen varttia parvekkeella riippumatossa tekemättä yhtään mitään. Vain makoilin ja nautin auringon lämmöstä. On myönnettävä, että tuo aika meni todella nopeasti ja oikeasti nautin siitä. Tekee hyvää olla edes hetki paikallaan, vain nauttia ja antaa ajatusten tulla ja mennä vapaasti. Ehkä jopa torkahtaa hetkeksi.

Lupasin itselleni viettää jälleen seuraavana aurinkoisena päivänä hetken tekemättä mitään, vain lämmöstä nauttien. Nyt olenkin ottanut tavaksi mennä säiden salliessa töissä kahvitaukojen aikana ulos pihalle nauttimaan auringosta. Olen vain hetken ja nautin auringon lämmöstä kasvoillani. Eilen sorsaemo poikasineen marssi vierestäni metrin päästä. Hellyyttävä näky kruunasi taukoni. Valitettavasti he pujahtivat niin nopeasti pusikkoon piiloon, ettei kamerallani ollut mitään mahdollisuutta ikuistaa hetkeä. Se piti nähdä omin silmin.

Pari viikkoa sitten bongasin tauollani sateenkaaren rappusista ja sen kauniin näyn sain onneksesi ikuistettua.Näköjään sitä ehtii kokea kaikkea ihanaa jo lyhyen kahvitauonkin aikana, kun vain pitää aistit auki ja nauttii siitä mitä juuri nyt on.

Mikä on sinun tapasi rentoutua?

Nyt on korkea aika rentoutua ja nauttia elämän meille tarjoilemista kauniista hetkistä.Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti