25. tammikuuta 2016

Miten herätä paremmin

Tämän vinkin poimin Erik Bertrand Larssenin kirjasta Paras. Kirjassa Larssen kehottaa kysymään itseltä aamuisin heti herättyään ”Mitä mukavaa tänään tapahtuu?”

Ote Larssenin kirjasta:
Jos kysyt tällaista itseltäsi heti kun heräät, joka aamu kahden viikon ajan, olet luultavasti onnistunut opettamaan itsesi niin, että kysymys tulee mieleen automaattisesti heti kun kello soi.
Kuulostaa ehkä yksinkertaiselta, mutta toimii, koska aivot haluavat aina löytää vastauksen, kun niille esitetään kysymys. Vaikket tiedäkään vastausta, aivot pyrkivät löytämään sen. Ja kun lopulta löydät pienen yksinkertaisen vastauksen (on mukava käydä suihkussa, lounaalla, elokuvissa illalla, juoda kahvia aamiaisen jälkeen), mielesi on jo kymmenen prosenttia kevyempi, sillä esittämäsi kysymys pakotti esiin jotain myönteistä.

Testasin vinkin, ja se toimi mielestäni hienosti. Heti aamulla, kun olen tietoinen uudesta aamusta, kysyn itseltäni mitä mukavaa tänään tapahtuu. Joskus vastaus tulee mieleeni välittömästi. Joskus joutuu hieman kaivelemaan, että mitäs mukavaa tänään voisikaan tapahtua.

Asian ei tarvitse olla suuri. Iloitsemasi ja odottamasi juttu voi olla pienikin, kuten Larssen mainitsee. Joka aamu ei voi herätä hääpäiväänsä, lomalle lähtöön tai uudessa työpaikassa aloitukseen, mutta jotain mukavaa voi varmasti jokaisesta päivästä keksiä. Jos et keksi, niin luo. Kyseessä on sinun päiväsi, joten jos siinä ei ole mitään mukavaa tiedossa, on sinun itsesi vastuulla luoda sinne jotain mukavaa.

Larssenin kirja oli muutenkin mielenkiintoinen, joten suosittelen sitä luettavaksesi.

Jos kaipaat lisäksi virkeämpää oloa aamulla herättyäsi, suosittelen lukaisemaan blogitekstini riittävästä unesta ja unihygienian aakkosista.

Parempia heräämisiä!
Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti