26. heinäkuuta 2014

Seisomatyöpiste

Olen jo vuosia etsinyt täydellistä työtuolia. Tarkemmin sanottuna jo ainakin seitsemän vuotta. Tämän vuoden pääsiäisenä luovutin vihdoin ja rakensin itselleni seisomatyöpisteen eli kasasin laatikoista ja hyllystä tietokonepöydän, jonka ääressä työskentelen seisten. Hyvästi selkäkivuille ja niska- ja hartiaseudun jumituksille!

Tässä miltä työpisteeni näytti eilen.




Otettuani kuvan, mieleni alkoi keksimään selityksiä, miksi asiat ovat niin kuin ovat. Esimerkiksi tuo laatikosto lattialla on jalkojeni tiellä, jonka johdosta pidän usein toista jalkaani sen päällä. Lopputuloksena kummallinen mutka-asento.

Ratkaisu


Yön aikana alitajuntani oli tehnyt tehtävänsä ja aamulla minulle valkeni, miten asian ratkaisen ja teen työpisteestäni vieläkin paremman.

Tässä lopputulos miltä työpisteeni näyttää nyt.


Totesin, että alla oleva laatikosto on sinällään turha. En juurikaan käytä sitä ja sen sisällä olevat vähäiset paperit voin hyvin säilyttää jossain muualla. Käännettyäni laatikoston toisinpäin sain jaloille tarvitsemani tilan.

Tulostin siirtyi skannerin taakse. Tämä sopii hyvin, sillä käytän tulostinta keskimäärin kerran kuukaudessa, joten turha sitä on pitää paraatipaikalla. Skanneria tulee käytettyä useammin.

Syy, miksi minulla on skanneri ja tulostin erikseen, on se, että molemmat on saatu kaverilta. Toinen palkaksi tehdystä työstä ja toisen pelastin joutumasta sähkö- ja elektroniikkakierrätykseen. Molemmat laitteet saivat hyvän uuden kodin, jossa niitä arvostetaan kovasti :-)

Kuulokkeet ovat myös lahjoitus kaverilta. Kysyin häneltä mistä oli ostanut omansa, jolloin totesi, että voin saada hänen kuulokkeensa, kun hän ei käytä niitä. Se sopi minulle mainiosti.

Näppäimistön ostin edullisesti kaverilta, jolta sain myös hiiren lainaksi.

Suolalampun sain eilen ja siitä kerron lisää myöhemmin.

Hyllynosaset on vanhoja Ikean Ivarin osia, joita minulla lojuu varastossa.

Pahvilaatikoissa on paperiarkistoa. Joku ehkä tunnistaa punaisen laatikon, että mistä sen alkuperä on :-)

Tietokoneen ja kaiuttimet olen itse ostanut ihan uutena. Ainoat hankinnat seisovaa työpistettä varten olivat käytettynä ostettu näppäimistö ja usb-jakaja, jotta sain yhdellä usb:llä kaikki tarvittavat laitteet kiinni kannettavaan tietokoneeseen. Näppäimistö oli välttämätön työergonomian takia, jotta sain näytön silmien korkeudelle. Ja olen kyllä aivan rakastunut mekaaniseen näppäimistööni. Tavalliseen en palaisi enää mistään hinnasta.

Hauskana yksityiskohtana työpisteelläni on pupu, joka vartioi.
 

Pupun tehtävänä ei ole vartioida minua, vaan sitä, ettei työpöytänä toimiva hylly kolhi viereistä valkoista hyllyä. Muutoksen jälkeen työpisteeni on kylläkin selvästi vakaampi, joten pupun tehtävä helpottui huomattavasti. Virallisesti pupu on mikrokuituliina, eli pupun pepulla kuuluisi pyyhkiä esimerkiksi kännykän tai tietokoneen näyttö, mitä minä en kuitenkaan raaski tehdä.

Sain pupun tammikuussa Forma-messuilla standilta, jolla oli aivan ihania sateenvarjoja. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Bondian valikoimaan, kun olet hankkimassa kestävää ja laadukasta sateenvarjoa. Kaikkea muutakin hyvin lahjaksi sopivaa heiltä näytti löytyvän.

Tarkkasilmäiset tunnistaa Positiivareiden kalenterin. Se on saatu kaupanpäällisenä ja minusta se on niin kaunis, että ansaitsi paikan seinältä.

Suosittelen seisovaa työpistettä


Minua ainakin uusi työpisteeni inspiroi suunnattomasti. Sen kasaamisen jälkeen olen työskennellyt tietokoneella viettämäni ajan tehokkaammin ja viettänyt vapaa-aikani jossain aivan muualla kuin koneen äärellä, koska seisovalle työpisteelle on mahdotonta jäädä röhnöttämään väsyneenä.

Nyt muutoksen tehtyäni huomaan, että jalkani etsii paikkaansa, kun se ei enää pääse laatikoston päälle, mutta eiköhän sekin pian löydä paikkansa. Toivelistalla olisi jaloille leikittäväksi stressipallo. Sellainen, joka hieroisi mukavasti akupisteitä samalla kun työskentelen koneella. Välillä seison piikkityynyn päällä saadakseni jotain vaihtelua jalkojen alle.

Lisäksi hiirimatto rannetuella olisi mukava. Huomaan pieniä hiirikäsioireita, nyt kun joudun töissäkin käyttämään hiirtä ilman kunnollista rannetukea. Pientä ehostamista siis vielä ergonomian osalta, mutta pääpiirteet alkaa kyllä olla jo kunnossa.

Nyt voi taas kirjoittaa blogia ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti