9. heinäkuuta 2013

Kerro se sanoin

Muistelen lukeneeni jostain, että kun Ruotsin kruununprinsessa Victoria aikoinaan matkusti kuukauden verran, hänen silloinen miesystävä nykyinen puoliso, löysi mukavan yllätyksen rakkaansa lähdettyä. Daniel löysi 30 kirjettä - yhden jokaiselle päivälle kun Victoria on poissa. Näin Victoria pystyi kertomaan rakkaalleen joka päivä rakkaudestaan, vaikka ei ollutkaan paikalla.

Toki nykyaikana sellainen onnistuu helpostikin, mutta sitä suuremmalla syyllä etukäteen paperille harkiten kirjoitettu viesti on vielä suuremmassa arvossa.

Monia tapoja viestiä


Minulla on tapana jättää puolisolle käsinkirjoitettuja viestejä. Se voi olla vaikka vain ilmoitus, että missä olen. Minusta ainakin on kiva tietää missä perheenjäsenet kulkevat.

Yllätysviesti on myös kiva. Piilota vaikka toisen eväskippoon joku kiva viesti. Vaihtoehtoja on lukemattomia!

Äidin kanssa olen harrastanut kirjeenvaihtoa. Ihan perinteistä käsin paperille ja postin kautta lähetys. Välillä on vain helpompi kirjoittaa tunteistaan ja ajatuksistaan paperille kuin puhua niistä.

Pikkusiskon kanssa olemme lähetelleet sähköposteja. Joidenkin kavereiden kanssa lähetämme facebook-viestejä. Jonkun kanssa WhatsApp-viestejä. Jonkun kanssa viestii pääasiassa vain puhelimitse. Joitakin näkee ja vaihtaa siinä kuulumiset.

Ihmiselle, johon ei syystä tai toisesta saa yhteyttä, voi myös viestiä. Kirjoita. Vaikka kirjettä ei voikaan lähettää, niin asioiden ulospurkaminen jo auttaa.

Jokaisen kanssa muodostuu se oma tapa kommunikoida ja viestiä. Tärkeintä kuitenkin on, että pitää yhteyttä. Kertoo ja kysyy kuulumisia. Kertoo tunteistaan.

Elämän jakaminen luo ihmissuhteen


Tärkeintä ihmissuhteissa on jakaminen. Jaetaan ne hyvät ja huonot hetket. Hyvät hetket vahvistuvat toisen kanssa ja huonoissa hetkissä olkapää tai kannustava puhe on paikallaan. Ihmissuhde on jakamista. Ilman jakamista ei ole mitään suhdetta.

Kenelle sinä voisit tänään kertoa sen sanoin?

P.S. Onko mitään parempaa kuin saada rakkauskirje rakastetultaan. Oikeasti? Koska sinä olet viimeksi kirjoittanut rakkauskirjeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti