13. lokakuuta 2016

Miten selviytyä median luomista ulkonäköpaineista?

Muokatut kuvat netissä ja lehdissä antavat vääristyneen kuvan ihmisvartalosta ja siitä mikä on luonnollista. Kuitenkin juuri nämä kuvat luovat odotukset ja ihanteet sille, miltä meidän pitäisi näyttää.

Aiheuttavatko nämä odotukset sinulle ulkonäköpaineita?
Tuleeko sinulle olo, ettet riitä sellaisena kuin olet?
Oletko huolissasi lapsistasi?

Keskity siihen mihin sinä voit vaikuttaa


En ota kantaa siihen, miksi median luoma kauneusihanne on vääristynyt ja epäaito. Sen varmaan kaikki allekirjoitamme, että median aiheuttamat ulkonäköpaineet eivät tee kenellekään hyvää.

Mutta onneksi voit itse aina vaikuttaa siihen, mitä otat vastaan ja miten siihen suhtaudut. Siksi keskityn tässä tekstissä asioihin, joihin sinä voit vaikuttaa.
Miten auttaa muita ulkonäköpaineiden kanssa kamppailevia?


Valitettavasti et voi kontrolloida sitä, miten muut suhtautuvat median luomiin ulkonäköpaineisiin.

Voit toki yrittää vaikuttaa muiden ajatuksiin kirjoittamalla tai puhumalla asiasta julkisesti. Tai voit vaikka kerätä samoin ajattelevia yhteen sosiaalisessa mediassa ja keksiä ryhmässä jotain toimia epäkohdan korjaamiseksi.

Miten auttaa itseään ja lähipiirissään olevia?


Ainoa asia, jota voit hallita täysin, on oma suhtautumisesi median luomiin ulkonäköpaineisiin, ja miten ilmaiset suhtautumisesi vaikutuspiirillesi.

Paras tapa vaikuttaa ympärilläsi oleviin, on olla itse esimerkki hyvästä itsetunnosta. Näytä, ettet välitä siitä, miltä median mukaan pitäisi näyttää.

Keskity siihen mitä sinä haluat olla. Rakasta itseäsi sellaisena kuin olet - ja anna sen näkyä.

Tämä Doven viimevuotinen Choose Beautiful -kampanja oli mielestäni loistava. Miksi luokittelisit itsesi keskiverroksi, kun vaihtoehtona on olla kaunis.
Minä en välitä - ja annan sen näkyä


Olen yksinkertaisesti päättänyt olla välittämättä median luomista ulkonäköpaineista. Tätä kantaa levitän omalla esimerkilläni, sillä suhtautumiseni tietenkin näkyy ulospäin. En pukeudu muodin mukaan, en meikkaa - en siis välitä siitä mitä pitäisi olla. Keskityn vain siihen, mitä haluan olla.

Käytän aikani mieluummin tärkeämpiin asioihin. Olen oppinut tämän kantapään kautta, enkä halua enää pilata elämääni asioilla, joihin en voi vaikuttaa mitenkään.

Otatko vastaan median luomat ulkonäköpaineet?


Kyse on yksinkertaisesti siitä, mihin sinä päätät käyttää aikasi ja energiasi. Suuntaatko huomiosi asioihin, joihin voit vaikuttaa, vai asioihin, joihin et voi vaikuttaa?

Jos media ja sen luomat ihanteet aiheuttavat stressiä ja paineita, kannattaa median nauttimista rajoittaa. Minua auttoi medialakko, jonka avulla vieroitin itseni turhasta mediasaasteesta.

Toinen vaihtoehto on vain lopettaa murehtiminen.Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti