13. helmikuuta 2018

Muista ystävääsi ystävänpäivänä 14.2.

Ystävänpäivä lähestyy, joten ajattelin kirjoittaa ystävyydestä ja olla kerrankin ajankohtainen aiheessani.

Pyöritellessäni aihetta mielessäni arkitoimieni ohessa mietin, mistä kulmasta lähestyisin asiaa. 

Kaupallinen hössötys

Jotkut sivuuttavat ystävänpäivän vain kaupallisena hössötyksenä, mutta mikä juhlapäivä ei olisi tänä päivänä otettu markkinavoimien käyttöön.

Vaikka ystävänpäivässä olisi kuinka punainen ja sydämenmuotoinen kaupallinen kuorrutus, idea on loistava - muista ystävääsi.

Ystävänpäivä joka viikko

Yksi aiheideoistani olikin, että kirjoittaisin siitä, kuinka ystävänpäivä olisi hyvä olla joka viikko tai ainakin kerran kuukaudessa.

Ystävää on hyvä muistaa hieman useammin kuin vain kerran vuodessa, vai mitä?

Ystävänpäivä päivittäin

Toinen ideani oli, että kertoisin, miten voisit vaalia ystävyyttä jokapäiväisessä elämässä levittämällä iloa ja hyvää oloa ympärillesi.

Kuinka ystävyyttä voi synnyttää, ylläpitää tai lujittaa muun muassa seuraavilla asioilla:
 • hymyllä
 • sanomalla kiitos
 • kehumalla
 • yllättämällä iloisesti
 • saamalla toisen hymyilemään tai jopa nauramaan
 • kertomalla, kuinka tärkeä toinen on
 • osoittamalla, että välität
 • kuuntelemalla
 • olemalla läsnä
 • yhdessä tekemällä
 • auttamalla

Mitä ystävyys on

Viimeisin ideani oli, että olisin haastatellut työkavereitani ja kysynyt, mitä he ajattelevat ystävyydestä. Pyytänyt kuvailemaan ystävyyttä vaikka kolmella sanalla.

Olisi ollut todella mielenkiintoista kuulla, mitä muille tulee mieleen ja miten he käsittävät ystävyyden, mutta valitettavasti viime viikon työpäivät olivat aivan liian työntäyteisiä mihinkään haastatteluihin.

En tiedä, mitä ystävyys on

Lopulta jouduin toteamaan, että en tiedä, miten lähestyä aihetta. Mikään tulokulma ei vain ottanut tuulta alleen.

Lauantai-iltana löysin sitten itseni itkemästä sohvalla, etten edes tiedä, mitä ystävyys on. Miten voisin kirjoittaa aiheesta, joka on minulle niin vieras ja suuri mysteeri.

Minulla ei ole ketään, jota voisin kutsua ystäväkseni. Kaikki, joihin voisin termin liittää, ovat ensisijaisesti jotain muuta kuten sukulaisia tai työkavereita. Toki, eihän se tarkoita, että joku muu sidonnaisuus tekisi ystävästä huonon. Se vain tarkoittaa sitä, että ilman tuota sidonnaisuutta tuo ihminen tuskin olisi kanssani missään tekemisissä.

Ei ole ketään, jolle soittaisin, kun kaipaan juttuseuraa. Ei ole ketään, jonka kanssa jakaa ilouutiset tai hävittää murheet.

Tiedän, että vika on minussa. En päästä ketään lähelleni enkä luota ihmisiin. Vaikka yritän aktiivisesti työstää tätä ongelmaa, työsarkaa riittää vielä. Välillä otan harppauksia eteenpäin, mutta välillä tulee myös pahasti takapakkia.

Olen ystävä itselleni

Olen oppinut, että minun on pidettävä omia puoliani ja pidettävä parasta mahdollista huolta itsestäni. Minun on oltava ystävä itselleni, toisin sanoen rakastettava itseäni.

Ehkä jonain päivänä pystyn myös olemaan hyvä ystävä jollekin toiselle. Jollekin, joka haluaa myös olla ystävä minulle.

Tai ehkä jonain päivänä vain muutan ystävyyden määritelmän, sillä nykyinen määritelmäni sulkee kaikki sen ulkopuolelle.

Vaali ystävyyttä

Jos sinulla on ystävä, jota muistaa ystävänpäivänä, tee se. Ystäväsi varmasti on muistamisen ja ehkäpä myös kaupallisen hössötyksen arvoinen.
Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti