21. marraskuuta 2017

Seinäkalenteri tarpeen mukaan

Hiljattain sain kuulla hämmästelyä siitä, kuinka kirjakaupoissa oli jo lokakuussa esillä tulevan vuoden seinäkalentereita ja kuka ihme niitä enää edes käyttää.

Minä ainakin käytän. Tänä vuonna minulla on ollut kotona käytössä jopa neljä seinäkalenteria, joiden lisäksi aktiivisessa käytössä on ollut kolme taskukalenteria.

Tammikuusta saan käyttööni neljännen taskukalenterin ja lisäksi tarvitsen ainakin kolme uutta seinäkalenteria tulevalle vuodelle. Työpaikalla olevia kalentereita en edes laske näihin lukuihin mukaan, vaan puhun nyt ainoastaan kotonani käytössä olevista kalentereista.

Sitä oikeaa seinäkalenteria metsästämässä


Kotini työnurkkaukseen haluan ison vuosikalenterin viikkokirjeiden aiheiden suunnittelua varten. Koska kalenteri tulee olohuoneeni seinälle, tulisi sen myös miellyttää silmää.

Kävin katsomassa kalentereita muutamassa kirjakaupassa, mutta ostokynnys ei ylittynyt. Ensinnäkin värit eivät miellyttäneet ja toisekseen niissä oli pääasiassa vain päivänumero ja nimipäivät. Nimipäivistä en välitä tässä kalenterissa, vaan kaipaan enemmänkin tyhjää tilaa suunnittelulle ja muistiinpanoille.


Tulosta itse kalenteri


Sitten sain idean, että tulostan netistä jonkin valmiin kalenteripohjan. Jos jaan vuoden kuudelle paperille, saa siitä jo ihan mukavan kokoisen kalenterin.

Menin tutulle sivustolle, jolla saa tulostettua suomenkielisen kalenterin, mutta jouduin toteamaan, että vaihtoehtoina oli vain joko yksi kuukausi tai kaksitoista viikkoa per sivu. Jälkimmäinen vaihtoehto sopisi loistavasti 12 viikon vuoteen, mutta nyt halusin näkyviin koko vuoden kerralla. Lisäksi en saanut ulkonäöstä mieleistäni rajoitetuilla muokkausvaihtoehdoilla.

Tee itse kalenteri


Lopulta tajusin, että saan varmasti nopeiten ja helpoiten tehtyä haluamani kalenterin taulukkolaskentaohjelmassa.

Itseasiassa se kävi loppujen lopuksi jopa yllättävän helposti, kun käytti hyväksi ohjelman kopiointiominaisuutta. Kirjoitin vain kahden viikon päivämäärät ja sitten sainkin kopioitua koko loppuvuoden.


Omien tarpeiden mukainen kalenteri


Itse tekemäni kalenteri on mustavalkoinen, joten mikään väri ei ärsytä pidemmän päälle ja saan siihen piristystä värikkäillä post it -lapuilla, joita käytän suunnittelussa.

Viikkonumerot ovat sekä viikon alussa että lopussa, ja jokaisen päivän kohdalla on viikonpäivä, päivänumero ja kuukausi. Näin minun ei tarvitse katseella etsiä, mikä kuukausi tai viikonpäivä on kyseessä, sillä näen kaiken tarpeellisen tiedon yhdestä kohtaa.

Käytössä toki vasta näen, mitä kalenterista puuttuu tai mitä siinä ehkä on liikaa. Nyt se toki on niin yksinkertainen, etten usko siinä olevan mitään liikaa, vaan enemmänkin siitä ehkä puuttuu jotain tarpeellista.


Luo ympäristö, joka palvelee sinua


Tämä oli minulle hyvä muistutus, ettei tarvitse tyytyä siihen, mitä tarjotaan valmiina, jos se ei palvele tarpeita. Itselleen kannattaa luoda mielekäs ympäristö, jossa on helppo olla ja toimia ja joka ehkä jopa inspiroi sinua.

Pienellä vaivalla voit saada aikaan jotain, joka palvelee sinua paljon paremmin. Lisäksi itse tekemällä voi päästä jopa halvemmalla. Minulla ainakin oli jo kaikki tarvittava olemassa seinäkalenterin tekemiseen.


Päivitys onnistuu milloin vain


Itse tehdystä kalenterista on sekin etu, että sitä voi koska tahansa muokata, päivittää ja tulostaa uudestaan.

Kätevää siinä on myös se, että sen pystyy aloittamaan mistä päivästä tahansa.

Omatekoisessa kalenterissa uusi vuosi ja uuden alku voi olla milloin vain. Minulla se oli nyt marraskuun kuudes.

Koska sinun uusi kalenterivuotesi alkaa?

P.S. Tässä sinulle samainen kalenteri, jonka tein itselleni, mutta alkaen tästä päivästä. Voit tulostaa sen sellaisenaan (pdf-muoto) tai muokata omannäköiseksesi (excel-pohja).




Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti